Gemeente Zwolle vraagt hulp bij bewegwijzering

Zwolle – De gemeente Zwolle wil de bewegwijzering in de Binnenstad aanpassen en heeft daar ook uw inbreng voor nodig. U bent van harte welkom om mee te denken over de bewegwijzering nieuwe stijl op dinsdag 28 januari aanstaande in het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) van 19.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

wegbewijzering.jpg

De huidige bewegwijzering in de Binnenstad is na 15 jaar toe aan een opfrisbeurt. De bijeenkomst moet leiden tot de input voor een hedendaags bewegwijzeringconcept waarin vier thema’s elkaar versterken en aanvullen. Na de korte inleiding gaat u per thema uiteen in een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers uit de stad, Zwolle Marketing en de gemeente. De vier thema’s zijn: borden, digitaal, ruimtelijke inrichting en gastheerschap.

De vier thema’s zijn:

 • Borden: Wat moet er veranderen aan de huidige bewegwijzering? Wat mist er? Wat zijn de randvoorwaarden om als bestemming voor bewegwijzering in aanmerking te komen? Kan het aangevuld worden met extra infopanelen en plattegronden in de binnenstad?
 • Digitaal: Inventariseren van de huidige digitale en dynamische voorzieningen op het gebied van routering, het gebruik van digitale bewegwijzering, apps, verkeerswidget en informatievoorziening via websites.
 • Ruimtelijke inrichting: Gaat over het vermarkten van de unieke bestemmingen van de stad. Landmarks benadrukken, looproutes creëren en aanpassingen van de openbare ruimte. Zoals werken met groenvoorziening, straatinrichting, met kunst, licht en geluid. Verder het inrichten van station, parkeergarages en fietsenstalling ter oriëntatie.
 • Gastheerschap: Het inzetten van persoonlijke informatiebronnen voor de bezoekers van de stad. Het inzetten van verkeersregelaars en ambassadeurs van de stad voor de meest recente en plaatselijke informatievoorziening op bijvoorbeeld drukke momenten.
dsc09410.kl.jpg  
 

Wilt u meedenken over de bewegwijzering in de Binnenstad? Meld u dan uiterlijk 25 januari aanstaande aan bij Linda Zwama (l.zwama@zwolle.nl). Geef daarbij ook aan welke twee thema’s uw voorkeur hebben. 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. hedendaags bewegwijzeringconcept

  echte ambtenarentaal.
  Hebben ze die cursus simpel taalgebruik nou nog niet gevolgd?

  Mijn voorstel :
  – laat een stel scholieren (of mensen van buiten Zwolle) gewoon de belangrijkste dingen zoeken en die routes in “jip & en Janneke taal” weergeven met duidelijke bordjes.


  ⚠️ Meld

Reageer