Acts Eurosonic Noorderslag naar Hedon

Zwolle – Afgelopen weekend stond weer in het teken van het toonaangevende showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. Voor liefhebbers de gelegenheid veel nieuwe veelbelovende acts van 2014 te ontdekken. Niet getreurd als je er niet bij was; veel van de namen van ESNS zijn komende periode te zien in Zwols poppodium Hedon. 

theopposites.jpg

The Opposites. Foto: Karen Rosetzky

Tijdens de opening zal de Zwolse singer-songwriter Chayah als onderdeel van de Hedon All Star band haar opwachting maken in het nieuwe Hedon. Met Knarsetand kan er zaterdag 8 februari vervolgens getest worden of de grootste dansvloer van Zwolle Sabotage-bestendig is. Verder biedt de maand februari veel moois voor liefhebbers van het rockgenre met optredens van: Birth Of Joy, Go Back To The Zoo en The Charm The Fury. Een andere mooie naam die naar Zwolle komt is 3FM Serious Talent Taymir, een band die eind 2013 al getipt werd als The Sound Of 2014 door 3FM.

Tijdens de jubileumeditie van Paardpop in Het Vliegende Paard treden onder andere The Silverfaces, The Benelux en Jett Rebel op. Laatstgenoemde gaat momenteel keihard met zijn single Tonight. Maart is verder een maand met voor ieder wat wils met hiphopformatie Het Leger van Je Broer, stokoude jazz en rockin’ rhytm & blues vanMaison Du Malheur, singer-songwriter Michael Prins en folkband Town Of Saints op het programma. Zaterdag 29 maart komen Twan en Willem van The Opposites, winnaars van de Popprijs 2013, de tent afbreken.

In april staat Let’s Get A Little Lost op het programma met onder andere Àsgeir, een zeer talentvolle singer-songwriter uit IJsland. Het rockende, swingende en groovende collectiefAmsterdam Klezmer Band komt het publiek in Zwolle aan het dansen brengen, rapper Adje komt langs tijdens het gerenommeerde hiphopfeest CityCircuz en indiefolkband Mister & Mississippi is inmiddels allang geen onbekende naam meer voor muziekliefhebbend Nederland.

Voor de genoemde optredens is de kaartverkoop inmiddels gestart; tickets zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en het Plato-filiaal in Zwolle. Het programma krijgt inmiddels mooi vorm maar is altijd in ontwikkeling. Houd onze website en andere officiële kanalen daarom in de gaten om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Artikel delen:

Reageer