Thema-avond brandveiligheid in huis

Zwolle – Wanneer je samenwoont met een hulpbehoevende, oudere of iemand die slecht ter been is, kan een brand in huis al snel een zeer bedreigende situatie opleveren.

 

Voor deze groep mensen organiseert Informele Zorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! in samenwerking met Brandweer IJsselland op donderdag 6 februari een thema-avond over brandveiligheid in huis. Brand is iets waaraan we liever niet denken en zeker niet als er ook een hulpbehoevende of oudere in huis is. De meeste branden in huis zijn echter eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door de schoorsteen geregeld te laten vegen. Maar wat als er toch brand uitbreekt? Wat doe je dan? En hoe kom je zo snel mogelijk het huis uit? Gastsprekers deze avond zijn de heer Oudshoorn en de heer Van Nieuwenhuijsen van Brandweer IJsselland.

Zij geven deze avond tips over de brandveiligheid in huis en vertellen welke maatregelen je zelf kunt nemen om brand te voorkomen. Of hoe je, als het toch mis gaat, de schade kunt beperken. Thema-avond Brandveiligheid in huis: Donderdag 6 februari, van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur) in SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2 in Zwolle. Aanmelden: vóór 31 januari bij Informele Zorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! via informelezorg@zwolledoet.nl. Deze thema-avond is voor iedereen toegankelijk. Een vergoeding van € 2,- voor de koffie en thee wordt op prijs gesteld.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dit is een belangrijk thema. Een hoge brandveiligheid is niet alleen goed voor jezelf. Ook voor je buren is het belangrijk. Let daarom goed op onveilige situaties.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.