Humana bedankt inwoners gemeente Zwolle

Zwolle – Humana bedankt de inwoners van Zwolle. Zij hebben 391.750 kilogram textiel gedoneerd in 2013. Dit komt ten goede aan ontwikkelingsprojecten die Humana steunt in Angola, de Democratische Republiek Congo en Malawi, waarbij het vergroten van de zelfredzaamheid van de mensen centraal staat.

humana.jpg 

Nog altijd verdwijnt 2/3 van het textiel in Nederland in de afvalcontainer. Zonde! Alle textiel is welkom, bij Humana, zowel herdraagbaar als niet herdraagbare goed. Kapotte of versleten kleding, schoenen en ander textiel, zoals vaat- en poetsdoekjes en inderdaad ook kapotte hand- en theedoeken: alles mag in de textielcontainers van Humana. Er is slechts één mits. Sterk met olie en/of verf vervuild textiel kan Humana helaas niet aannemen, omdat de vezels ervan niet meer hergebruikt kunnen worden.

Minder milieubelasting door hergebruik

Mede door de inwoners van Zwolle zamelde Humana in 2013 totaal 9 miljoen kilogram textiel in. Maar liefst 80 procent van dit textiel wordt door iemand anders gedragen of gebruikt. De overgebleven 20 procent wordt tot losse vezels verwerkt voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten. Humana heeft in 2013 twintig kledingstukken laten maken van resttextiel vermengd met nieuwe vezels. Doel is om een grootschalige kledinglijn te ontwikkelen, die met partners in de markt kan worden gezet. Meer textiel in de textielcontainers betekent minder restafval. Dat scheelt uiteindelijk in de kosten van de afvalstoffenverwerking en het is beter voor het milieu.

Goed doel

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Humana geeft een nieuwe bestemming aan gebruikt textiel. Met de inzameling en verkoop van gebruikt textiel helpt Humana mensen in zuidelijk Afrika hun leven in eigen handen te nemen. Dankzij de textieldonaties heeft Humana in 2013 duurzame programma’s in Angola, Democratische Republiek Congo en Malawi in 2013 kunnen steunen, waarmee 45.000 mensen zijn bereikt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer