Dubbelzijdig vrijliggend fietspad Pannekoekendijk

Zwolle – De gemeenteraad heeft de plannen voor herinrichting van Pannekoekendijk en Harm Smeengekade goedgekeurd. In het plan is ook het voorstel van Fietsersbond-Zwolle opgenomen voor de aanleg van een dubbelzijdig vrijliggend fietspad.

Dit is de eerste stap op weg naar de droom van Fietsersbond-Zwolle: een snelle en veilige fietsroute vanaf Stadshagen/Holtenbroek via de westflank van de binnenstad naar de fietssnelweg richting Hattem. De volgende fase, wat betreft de Fietsersbond in Zwolle, is het realiseren van het vrijliggende fietspad langs de Burgemeester Roelenweg. "We verwachten dat het laatste deel van de route Willemsvaart/fietssnelweg kan worden meegenomen bij de realisering van het project Spoorzone. Door deze beslissing is wat ons betreft de Gemeente Zwolle een stapje dichterbij de titel Fietsstad 2014".

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Het ontwerp van Pannekoekendijk en Harm Smeengekade

  Het ontwerp van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade is een ingewikkeld ontwerp. Het is een ontwerp waarbij alle modaliteiten bediend worden op een relatief klein oppervlak. In dit ontwerp is voortdurend gezocht naar functiecombinaties en worden afwegingen gemaakt op het gebied van bereikbaarheid, waterveiligheid én ruimtelijke kwaliteit. Een ontwerp waarbij de gebruiker centraal staat en dat ontworpen is op de vierkante centimeter.

  bron: agendabijlagen raadsvergadering 20-01-2014 (link website Zwolle)

  Quizvraag:
  Er worden afwegingen gemaakt op basis van een drietal gebieden. Welke gebieden (en kernwaarden) zijn niet meegenomen in de afwegingen?


  ⚠️ Meld

 2. berichten week 5: 29 januari

  Pannekoekendijk, Harm Smeengekade, klein deel van de
  Willemskade en Emmawijk ?? ontvangen 21 januari 2014 voor
  het kappen van vijfennegentig bomen  ⚠️ Meld

Reageer