Eerste volle stepcross in het Westerveldse Bos

Zwolle – Zaterdag 15 februari 2014 vindt er voor het eerst een stepcross in Zwolle plaats. In het Westerveldse Bos in de wijk Aa-landen. Er is al eens een semi cross estafette ooit georganiseerd in het centrum van Zwolle, maar dit wordt echt de eerste volle stepcross binnen de Zwolse gemeente grenzen.

Deze stepcross is onderdeel van de nieuwe nationale winter stepcompetitie, genaamd Kickbike-Cross Cup. Deelname is open, iedereen kan dus mee doen ook als steppen niet je sport is. Steps kunnen gehuurd worden. Er zijn 12 categorieën waarin gestreden wordt. Het dragen van een helm en minimaal 1 rem op de step is verplicht. Douche en kleedruimtes aanwezig. En na afloop gezellige prijsuitreiking binnen. Er zullen 15 februari steppers uit heel het land aan de start staan. De organisatie (Stepteam Zwolle) verwelkomt u allen. De stepcross is de eerste cross weer sinds jaren in Zwolle en omstreken. Uitdagende wedstrijden die voor iedereen toegankelijk zijn. Maar één ding hebben alle programma onderdelen gemeen; alles is offroad! Op deze dag staat de sport centraal. Geen toegangsprijzen voor het publiek.

– De lengte van het parcours is 2,6 km.

– Pupillen steppen 2 ronden.

– Cadetten steppen 4 ronden.

– De overall categorie (junioren, senioren, masters veteranen) steppen 6 ronden.

Programma – Opening meldtafel 12.00 uur > – 13.00 u. Start jeugd stepcross of Jeugd Stepcross (2 ronden P., 4 ronden C. m/v) – 14.00 u. Senioren overall stepcross – (6 ronden J.-S.-M.-V. m/v).

Huldigingen aansluitend in kantine HC Zwolle .

Voor de stepcross geldt vooraf inschrijven via Autoped.nl/stepcrosszwolle De stepbond NAF verzorgt de tijdregistratie met Mylaps timing (deze registeren AMB pro en flex chips). Zelf meedoen, maar heb je geen step? Men kan tijdens de cross een step huren (vink dit aan bij inschrijving). Maar het wel aan te rade vooraf te trainen. Neem contact op met Stepteam Zwolle als je een keer vooraf wilt mee trainen. Het programma, de inschrijving en alle verdere informatie vindt u op www.autoped.nl/stepcrosszwolle.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer