Onderhoudswerkzaamheden bij Spooldersluis

Zwolle – Rijkswaterstaat voert van dinsdag 28 januari tot zaterdag 1 februari onderhoudswerkzaamheden uit aan de Spooldersluis in Zwolle. De draaipunten van de sluisdeur aan de noordkant van het binnenhoofd (zijde Zwolle-Ijsselkanaal) en de lagers van de verkeersburg over de sluis in de Turnhoutseweg worden vervangen.

 

Door de onderhoudswerkzaamheden kunnen de sluis en de beweegbare brug ook in de toekomst goed blijven functioneren. Tijdens de werkzaamheden is de sluis gestremd voor de scheepvaart. De Turnhoutseweg is afgesloten voor het wegverkeer. Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Naar aanleiding van een inspectie is schade aan de draaipunten van de binnendeuren geconstateerd. Rijkswaterstaat gaat deze draaipunten vervangen. Hiervoor worden de deuren uit de sluis gehesen door een kraan, die op de Turnhoutseweg komt te staan.

Rijkswaterstaat combineert de werkzaamheden aan de sluis met onderhoud aan de verkeersbrug over de sluis in de Turnhoutseweg. De lagers van de draaipunten van deze beweegbare brug zijn aan vervanging toe. Rijkswaterstaat moet hiervoor de bovenbouw van de brug volledig demonteren. Door werkzaamheden te combineren ondervindt het wegverkeer slechts een keer hinder.

Artikel delen: