Nationale Voorleesdagen bij Frion

Zwolle – Frion doet al weer voor de zesde keer mee aan de Nationale Voorleesdagen. Deze zijn van 22 januari t/m 1 februari 2014. Dit jaar is het thema: dierenvriend. Annamiek van Dalen, bestuurder, opende woensdag formeel de voorleesdagen in het Zoekplein van Frion. De komende 10 dagen gaan veel medewerkers en vrijwilligers voorlezen op verschillende woon- en werklocaties van Frion. Het is inmiddels een traditie dat ook mensen met een beperking voorlezen aan anderen. Zo lezen cliënten van dagcentrum De Slinger in Steenwijk voor bij onder andere de Buitenhoeve in Eesveen, verpleeghuis Zonnekamp en woonzorgcentrum Nijenstede. Daarnaast koppelt Frion een wedstrijd aan de voorleesdagen.

annamiek_van_dalen_bestuurder_frion_leest_voor.jpg

Annamiek van Dalen, bestuurder Frion leest voor 

Frion doet mee aan de voorleesdagen omdat voorlezen waardevol is voor de ontwikkeling, het de belevingswereld groter maakt en het een mooie gelegenheid geeft om elkaar te ontmoeten. Voorlezen kan zo het netwerk van de ander vergroten en kan helpen om het contact met elkaar te versterken, doordat je samen iets beleeft.

Wedstrijd
‘Wat is jouw lievelingsdier?’
Traditiegetrouw organiseert Frion een wedstrijd bij de voorleesdagen van Frion. Dit geeft mensen de kans om hun talent te laten zien en een persoonlijk verhaal te vertellen. Dit jaar kunnen mensen met een beperking die wonen en/of werken bij Frion iets maken of vertellen over een lievelingsdier. Een jury beoordeelt de inzendingen.

Het Zoekplein
Het Zoekplein is een multimediatheek voor mensen met een verstandelijke beperking, hun wettelijk vertegenwoordigers en medewerkers van Frion. Het is een interactieve plek waar ontmoeten, vragen, zoeken, leren en beleven centraal staan. Ook zijn in het Zoekplein leerwerkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking opgenomen. Het Zoekplein bevindt zich in het kantoor van Frion aan de Govert Flinckstraat 31 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer