Gedupeerden door pinpasfraude in Zwolle

Zeker honderd mensen zijn in Zwolle het slachtoffer geworden van pinpasfraude.

Criminelen hebben het pinapparaat van een grote winkel bewerkt. Door dit zogenoemde skimmen konden ze de informatie van pinnende klanten in Zwolle stelen. Daarna werd in het buitenland geld van de rekening opgenomen. Volgens Currence dat zorgt voor de veiligheid van het betalingsverkeer in Nederland, neemt het aantal gevallen van pinpasfraude toe. Zo bleek zondag dat meer dan duizend klanten van bouwmarkt Praxis in Nieuwegein slachtoffer waren geworden van pinpasfraude. 

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Gisteren kregen we een melding van een bezoeker dat er bij Tuinland ‘geskimd’ is geweest.
  In Zwolle waren eerder berichten bekend, dat er bij de ABN in de Aa-landen en aan het Stationsplein geskimd is.
  Enkele bezoekers hebben al hun ongenoegen geuit in de Algemene Log van Weblog Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben ook geskimmed. Al mijn vakantiegeld is ineens weg ;D Maar goed, wel triest dat dit mogelijk is binnen nu en een paar jaar worden iig door de banken alle pinpassen vervangen door ?©?©n met een chip ipv een magneetstrip.


  ⚠️ Meld

 3. @ster: waarom denk je nou dat uitgerekend de Oost-Europeanen dat doen (dat “tuig” in jouw woorden)? Omdat wij hen daar voor een schijntje produkten voor ons laten maken (lage lonen landen). Als jij voor 10 euro per dag moet werken zou je misschien ook wel in de verleiding komen om hier aan malafide zaken mee te werken.

  Ik zou graag willen weten bij welke pin-apparaten dit mogelijk is. Ik weet alleen dat het de wat oudere apparaten zijn. Maar welke en waar staan die? Dan betaal ik daar voorlopig maar even contant…


  ⚠️ Meld

 4. Het gaat hier om pinapparaten (in winkels), niet de geldautomaten!

  @Joop: ik zie de feiten dus ?©cht onder ogen en ik zie ook de oorzaak ervan. Jij en ster generaliseren…


  ⚠️ Meld

 5. het is in mijn ogen simpel op te lossen
  VOORZIE DE PAS VAN 2 PINCODE??S
  na het pinnen heeft de skimmer ook de pincode nodig alleen is het zo dat je nu je 2e code moet invoeren vice versa
  de skimmer weet je 2e code niet dus……


  ⚠️ Meld

 6. Ik zou ook graag willen weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Het filmpje van joetjoep gekeken en daar kan ik mij wel wat bij voorstellen – sterker nog: daar probeer ik altijd op te letten.
  Maar zoals bij tuinland is het zo’n enkel grijs toetsenbordje met gleuf ernaast: dat moet ook echt opvallen als daar wat overheen zit. Je zou haast denken dat er onder de toonbank wat verborgen zat…
  En als ik het ook goed begrepen heb, komt wordt het mede mogelijk gemaakt door winkelketens die niet van plan zijn in nieuwe apparatuur te investeren, ondanks de bekende gebreken van de huidige. Volgende keer bij een winkel met zo’n apparaatje maar eens weigeren te pinnen ofzo 😮


  ⚠️ Meld

 7. bahbah bah. Wil ik mijn treinkaartje pinnen, blijkt de pas geblokkeerd. Helaas ook slachtoffer van he geskim in de tuinland en bovendien 250 euro van mijn rekening afgehaald. Gelukkig heef de abn het in mijn ogen goed opgelost en krijg ik binnen 2 dagen mijn geld en een nieuw pasje. ;D


  ⚠️ Meld

 8. @Ynse: ik zou graag die muur weer opbouwen die ze jammer genoeg neergehaald hebben. dan kunnen ze het lekker weer zelf uitzoeken daar i.p.v. met dollar(euro)tekens in de ogen hier de boel af te stropen. leef jij lekker verder in je droomwereld, als we ze 20 euro gaan betalen willen ze er 30.


  ⚠️ Meld

 9. Ynse niets geeft het recht te stelen.
  Johny waarom moet je de eerste keer niet de 2e pincode invoeren? Dat ontgaat me nog.
  Ster misschien moet je vast gaan bouwen aan die muur 😉 Lekker rustig hier in Zwolle zonder jou ;D


  ⚠️ Meld

 10. @Mirjam: waar lees jij dat ik stelen goedkeur? Ik zei: “Ik kan me voorstellen dat…”, maar dat betekent niet dat ik stelen goedkeur.


  ⚠️ Meld

Reageer