Start vrijwilligersportal ZwolleDoet.nl

Zwolle – Makelen en verbinden, delen en versterken. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! slaat een brug tussen al die organisaties en enthousiaste en betrokken mensen die iets willen dóen. De online portal ZwolleDoet! werd donderdagmiddag geopend door PEC Zwolle voetballer Bram van Polen en wethouder Nelleke Vedelaar. Zij illustreerden de werkwijze van de portal.

23-01-2014__lancering-zwolle_doet-vrijwilligerscentrale-n.vedelaar_02.jpg 

Ook Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds, is bij de lancering van de portal ZwolleDoet.nl. Het Oranjefonds is de drijvende kracht achter de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Hij is trots op het Zwolse initiatief van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! ZwolleDoet.nl is de verbindende schakel tussen alle Zwolse partijen: inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, hulpverleners, netwerken, vrijwilligersacties, maatjesinitiatieven, goede doelen. Of het nu gaat om ideeën, compleet uitgewerkte plannen, activiteiten die al jaren draaien; ZwolleDoet! biedt een platform voor zowel vraag als aanbod. De portal is nog in ontwikkeling en zal steeds meer naar buiten treden. Initiatieven mogen aangemeld worden.

23-01-2014__lancering-zwolle_doet-vrijwilligerscentrale-n.vedelaar_01.jpg

23-01-2014__lancering-zwolle_doet-vrijwilligerscentrale-n.vedelaar_04.jpg 

23-01-2014__lancering-zwolle_doet-vrijwilligerscentrale-n.vedelaar_03.jpg 

 

Matchen

 

Allerlei Zwollenaren kunnen online matches maken. Een mantelzorger die iemand zoekt om af en toe met haar gehandicapte zoon op pad te gaan, een bedrijf dat in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen een klus wil doen, een expert die samen met andere vakgenoten iets voor een goed doel wil opzetten, ga zo maar door. “Door het makkelijker te maken om elkaar te vinden, benutten we het potentieel aan vrijwillige inzet en maatschappelijk ondernemen optimaal”, zegt Talen.

 

Hoe werkt de portal?

 

Hoe werkt het precies? Zwolle Doet! presenteert het complete bestand van initiatieven en organisaties dat Zwolle rijk is. Bovendien kan iedere betrokkene zelf inloggen en ideeën, resultaten en andere informatie posten. Ook kan men op andermans vragen, opmerkingen en verzoeken reageren. Daardoor biedt Zwolle Doet! de perfecte omstandigheden voor kruisbestuiving en dwarsverbanden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer