Groeps-expositie 1+1=3

Zwolle – Op zondag 9 februari 2013 om 16.00u opent in het Langhuis de jaarlijkse groeps-expositie 1+1=3.

Vier recent afgestudeerde kunstenaars van ArtEZ Zwolle hebben een partner kunstenaar gekozen uit een andere discipline om samen nieuw werk te maken. Dit jaar zijn dat Hind Souri & Guy Vording, Kees Westervelt & Bart Koldewee, Robin Ferdinand Groot & Ted Takes en Jorick Jager & Eelke Talsma. Liedjesschrijver en zanger Meindert Talma komt de opening met zijn eigenzinnige nummers muzikaal omlijsten.

Hind Souri & Guy Vording – Vier associatieve verhalen, vier tekeningen. Twee verhalen van Hind zullen uitgangspunt zijn voor twee tekeningen van Guy en vice versa. Elk vanuit hun eigen referentiekader. Waar Guy zich in zijn solo-werk laat inspireren door zijn wantrouwen in- en fascinatie voor beeldvorming in de media, zoekt Hind naar een balans tussen de extremen associatie, dissociatie, improvisatie en enscenering. De geluidsopnames van de geschreven verhalen zullen de kijker meevoeren naar de context en oorsprong van de tekeningen.

Kees Westervelt & Bart Koldewee – De niet uitgewerkte schetsen van beide kunstenaars worden uitgewisseld en gebruikt om werkvormen te combineren en tot een nieuwe beeldtaal te komen. De bindende interesse voor vorm en betekenis wordt op eigen wijze verwerkt en zal uiteindelijk tijdens de opbouw samenkomen in de expositieruimte.

Robin Ferdinand Groot & Ted Takes – Ted Takes werkt doorgaans ruimtelijk, terwijl Robin Ferninand Groot veelal werkt met audio, video en fotografie. Geïnspireerd door de spanning tussen tastbaarheid en oneindigheid en met audio als vertrekpunt gaan de kunstenaars de samenwerking aan. Op het moment dat Robin normaal zelf zijn audio van beeld zou voorzien, breekt Ted in in het proces. Het eindresultaat is een spannende reactie op elkaar en de ruimte.

Jorick Jager & Eelke Talsma – Jorick Jager is een beeldenmaker die weinig nodig heeft om veel te doen. Hij werkt samen met Eelke Talsma, zijn werk varieert van tekenen en schilderen, tot drie-dimensionale constructies. De oude zolder van het Langhuis is een belangrijke inspiratiebron voor de samenwerking van de kunstenaars. De fascinerende structuren van wespennesten en termiet kathedralen vormen het uitgangspunt. Beeld en geluid vloeien samen met de ruimte maar zorgen tegelijkertijd voor een surrealistische sfeer door contrasterende elementen.

Artikel delen:

Reageer