‘STAPPEN’ van WE CAN Young groot succes

Zwolle – Studenten van de opleiding Artiest Drama van het ROC Deltion College hebben de theatervoorstelling ‘STAPPEN’ gemaakt in het kader van WE CAN Young; een campagne voor en door jongeren. Woensdagavond werd de voorstelling voor de laatste keer gespeeld in theater Odeon.

stappen.jpg

Na een half jaar voorbereiding hebben de studenten de voorstelling de afgelopen weken in verschillende jongerencentra en in het Deltion Theater gespeeld. De voorstelling heeft zo honderden Zwolse jongeren bereikt. Als afsluiting werd de voorstelling woensdagavond voor een breed publiek gespeeld in een bomvol theater Odeon. Wethouder Nelleke Vedelaar draagt het project een warm hart toe en deed het openingswoordje. Ze benadrukte hoe belangrijk het is om aandacht te blijven houden voor de thema’s waar WE CAN Young en deze voorstelling ‘STAPPEN’ zich voor inzet.

De voorstelling gaat in op vooroordelen, stereotypering, wensen en grenzen en prikkelt jongeren om hier over na te denken. De spelers gebruikten persoonlijke ervaringen als inspiratie voor het schrijven van teksten en het maken van scenes. De regisseuse Iris Binnenmars wist alles tot één artistiek geheel te maken. Dit resulteerde in een voorstelling die recht voor zijn raap is, geen blad voor de mond neemt en een gevoelige snaar wist te raken bij de bezoekers. De theatervoorstelling STAPPEN is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het project WE CAN Young’ van GGD IJsselland en het ROC Deltion College. GGD IJsselland coördineert ‘WE CAN Young’ in opdracht van de gemeente Zwolle. Het doel van WE CAN Young is dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van hun eigen grenzen en die van anderen als het gaat om seks en relaties. Jongeren maken bij WE CAN Young hun eigen campagne; een campagne voor en door jongeren dus. WE CAN Young wil jongeren stimuleren over thema’s als stereotypering, vooroordelen, seksualiteit en wensen en grenzen van jezelf en de ander na te denken.
Artikel delen:

Reageer