Recordbedrag voor nachtelijke lesmarathon

Zwolle – In de nacht van 23 op 24 januari 2014 bleven 450 eersteklassers van het Greijdanus College te Zwolle op school voor de Night4Uganda.

night4uganda1.jpg

Dit is een lesmarathon waarmee leerlingen geld inzamelen voor de opbouw van dorpen in Oeganda. De nacht wordt jaarlijks georganiseerd door bovenbouw vwo-leerlingen in samenwerking met de ontwikkelingsorganisatie Red een Kind. Als verrassing trad de populaire christelijke band Trinity op. Met de actie is dit jaar maar liefst het recordbedrag van € 39.346,43 opgehaald!

In de vroege uurtjes is het al een groot feest in het schoolgebouw van het Greijdanus. Leerlingen staan om 7.15 uur ‘s ochtends vol energie te dansen op de muziek van de band Trinity. Het is een grote verrassing dat deze band ze toezingt aan het einde van de nachtelijke lesmarathon. Het lijkt alsof de leerlingen helemaal geen slaap hebben gemist, ze springen allemaal vrolijk mee met de muziek. De nacht op school bestond voor de eersteklassers uit diverse workshops; autootjes bouwen, cupcakes bakken, vriendschapsbandjes maken … Om de leerlingen fit te houden waren er ook sportieve activiteiten te doen zoals dansen en volleybal. Tijdens het optreden van Trinity wordt het in totaal opgehaalde sponsorbedrag voor de projecten van Red een Kind in Oeganda bekend gemaakt. Met graffiti verschijnt het langzaam op een groot doek. Als blijkt dat het bijna € 500,- meer is dan vorig jaar zijn de leerlingen dolenthousiast. Hierna wordt ook bekend gemaakt welke klas het meeste geld heeft opgehaald. Ze winnen een outdoormiddag die wordt aangeboden door Vadesto. Ook individuele prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door sponsoren, worden onder de leerlingen met de hoogste sponsorbedragen verdeeld. Na 8.00 uur komt er langzaam een stroom leerlingen op gang. Ze gaan naar huis om eindelijk te kunnen gaan slapen: “Het was echt heel erg leuk, maar ook best wel een lange nacht.”
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer