Goede doelen Halve Marathon bekend

Zwolle –  De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om drie goede doelen aan de Scania Zwolse Halve Marathon 2014 te koppelen.

Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen er (geheel vrijblijvend) voor kiezen om geld te doneren aan Stichting De Cirkel, Stichting KIDS Zwolle en Stichting Semmy. De inschrijving start zaterdag 1 februari om 12.00 uur.

Stichting De Cirkel
 – Stichting De Cirkel Raalte is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen in de terminale fase van hun leven, zowel bij de mensen thuis als in het hospice in Raalte. De stichting bestaat sinds januari 2011 en is voortgekomen uit een fusie tussen de Stichting Terminale Thuiszorg Raalte en het Hospice Midden Salland. Een groep betrokken en geschoolde vrijwilligers biedt deze zorg en ondersteuning, in samenwerking met professionele hulp van onder andere thuiszorg en huisarts. De coördinatie van zorg thuis ligt in handen van Ineke de Koning en Greet Clevering, de coördinatie van het hospice bij Riek Martens. Er zijn plannen om een nieuw hospice te bouwen, maar dit is een kostbare zaak. Het bestuur van De Cirkel is dan ook druk bezig om de financiering rond te krijgen.

Stichting KIDS Zwolle
 – Stichting KIDS ontwikkelt bewegingsactiviteiten en voert deze uit voor kinderen die niet terecht kunnen bij de reguliere sportverenigingen, vanwege een motorische achterstand, een fysieke beperking of een chronische ziekte. Deze kinderen kunnen terecht bij KIDSclub, SportXtra of ClubExtra. De KIDSclub biedt bewegingsactiviteiten voor kinderen die graag willen sporten en daarbij iets meer ondersteuning nodig hebben. SportXtra is voor jongeren in het voortgezet onderwijs, die niet zo handig zijn in bewegen. Zij beleven er daarom minder plezier aan en gaan niet meer naar een sportclub. Speciaal voor hen is SportXtra opgericht. En ClubExtra is een bewegingsprogramma voor kinderen met een bewegingsachterstand uit het basisonderwijs in de leeftijd van 4-12 jaar. In totaal bereikt de stichting op dit moment zo¹n 200 kinderen, die wekelijks bij KIDS Zwolle sporten. 

Stichting Semmy
 – Stichting Semmy zet zich in voor onderzoek naar een ongeneeslijke kinderziekte: hersenstamtumoren. Deze ongeneeslijke vorm van kinderkanker wordt jaarlijks bij circa vijftien kinderen in Nederland vastgesteld. Langzaam maar zeker verliest het kind steeds meer vitale functies en komt te overlijden. Het doel van het onderzoek, wat plaats vindt in het VUmc in Amsterdam, is om te komen tot een behandeling waarmee de levensverwachting van deze doodzieke kinderen met deze vorm van kanker verbeterd wordt en hen wellicht ooit te genezen. De wens van Stichting Semmy is dat er zo snel mogelijk een kind met deze diagnose komt met een kans op overleven. Hoe klein ook, maar met een kans kun je vechten. Met een gegarandeerd doodvonnis is het hoop tegen beter weten in.

De inschrijving voor de veertiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon gaat zaterdag 1 februari om 12.00 uur van start. Via de websitewww.halvemarathonzwolle.nl kan men zich inschrijven voor de Scania Zwolse Halve Marathon (21,1 kilometer) of de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer). Het grootste hardloopevenement van Zwolle wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 juni.

Artikel delen:

Reageer