Smullen van boeken, broodjes en avonturen

Zwolle – Komend weekend staat de Bibliotheek Zwolle helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Vrijdag 24 januari beleven peuters en kleuters tijdens ‘Boek op schoot’ Krrrr…okodil, het Prentenboek van het Jaar. Zaterdag 25 januari eet schrijfster Vivian den Hollander samen met de kinderen een broodje tijdens de Voorleesbrunch. Tot slot sluit Hakim Traidia (Sesamstraat) zondag 26 januari dit voorleesweekend af met een optreden in de Statenzaal.

hakim_traidia_fotograaf_eddy_konijn.jpg

Hakim Traidia, foto: Eddy Konijn 

Luisteren, kijken, zingen en muziek maken: baby’s en peuters (én hun ouders) ervaren een boek met alle zintuigen. Muziekdocente Ann Kampen (Muzin) laat de allerkleinste kinderen een boek beleven tijdens ‘Boek op schoot’. Deze activiteit vindt vrijdag 24 januari twee maal plaats: om 10.00 uur in de Bibliotheek Aalanden en om 15.00 uur in de Bibliotheek Zwolle Zuid. Deelname kost 5 euro per kind (ouders betalen geen entree).

Vivian den Hollander
Vivian den Hollander is schrijfster en moeder van twee kinderen, die een belangrijke inspiratiebron voor haar vele boeken zijn geweest. Tijdens de Voorleesbrunch leest Vivian den Hollander voor uit Wij gaan voorlezen!, zingt en tekent voor de allerkleinsten en natuurlijk eet ze een broodje mee!  De Voorleesbrunch met Vivian den Hollander start zaterdag 25 januari om 11.00 uur in de zaal van het Cultuurhuis (Werkerlaan 1) en duurt tot ongeveer 12.30 uur. De entree bedraagt voor kinderen én ouders 5 euro per persoon (incl. brunch).

Hakim Traidia
Hakim
Traidia is bekend geworden met Sesamstraat. Daarnaast maakt hij ook televisie- en theateroptredens, vertelt verhalen en schrijft boeken. Zijn gave om verhalen te vertellen, ontwikkelde zich in zijn jeugd. Zondag 26 januari leest hij voor uit Krrrr…okodil. Daarnaast laat hij kinderen op speelse wijze kennis maken met heel veel wonderlijke dieren in een bijzonder alfabet! Hakim treedt zondag 26 januari op in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en start om 15.00 uur. De entree bedraagt voor kinderen én ouders 5 euro per persoon.
Voor alle activiteiten geldt: reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer