CDA zet zich in voor ‘Aangenaam’ Zwolle

Zwolle – Onder het motto ‘Aangenaam’ wil CDA Zwolle zich de komende jaren inzetten voor bewoners, organisaties en bedrijven in de gemeente. Lijsttrekker Judith Compagner onthulde dit vandaag – vrijdag 24 januari – in een vol Filmtheater Fraterhuis tijdens een feestelijke première van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart as.

cda_zwolle_-_premiere_campagne_2014_hr.jpg 

“De campagne ‘Aangenaam’ betreft zowel het prettige leef- en onderneemklimaat in Zwolle, als de rol daarin van het CDA”, legt het nieuwe Zwolse CDA-gezicht uit. De energieke Zwolse is met de partij en met de stad al jaren bekend en voelt zich bij beiden helemaal thuis: “Zwolle en CDA hebben veel overeen: beiden kun je zien als een ervaren persoon en vertrouwde bekende voor iedereen. Waar je van op aan kunt. ”Met deze campagne wil het CDA vooral laten zien dat de gemeente de moeite waard is om energie in te steken. Met oog voor de balans tussen mens, milieu en economie. “Maar dat vraagt wel de inzet van ons allemaal”, benadrukt Judith Compagner, verwijzend naar de extra overgehevelde rijkstaken rond zorg, jeugd en werk naar de gemeenten. “Wij sluiten niemand uit, maar gaan uit van de dingen die mensen nog wel kunnen.”

 

Afspiegeling van samenleving
De vijf thema’s leefbaarheid, zorg, scholing, economie en duurzaamheid zijn leidend de komende vier jaar. Daarvoor maken Compagner en haar mede-kandidaatraadsleden zich sterk. ,,We hebben een lijst met mooie namen. De mix in ervaring, professie en leeftijd in de lijst is eigenlijk een mooie afspiegeling van Zwolle. We hebben er zin in.”

Fraterhuis CDA-samenleving in het klein
Niet toevallig ging de CDA-campagne in Filmtheater Fraterhuis in première. Volgens Compagner is deze “CDA-samenleving in het klein” uitgegroeid tot een locatie voor kwaliteitsfilm, mede dankzij wel honderd vrijwilligers die zelfredzaam verantwoordelijkheden dragen. Tevens biedt het Fraterhuis een media-aanbod dat een diversiteit aan opinies garandeert die onmisbaar zijn bij een democratische samenleving. Compagner: “Ook dat sluit prachtig aan bij een aangenaam Zwolle.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Zoveel onzin heb ik nog nooit gelezen..
  Komen er verkiezingen???

  Kom eens onder de mensen dan weet je wat er leeft..
  Neem eens een voorbeeld aan Tsitske Siderius en het SP hulpteam.
  Die komen bij de mensen over de vloer en met hun ervaringen kramen ze dergelijke onzin niet uit omdat ze weten wat er leeft.

  1


  ⚠️ Meld

 2. Over de vloer komen bij mensen met problemen, de problemen nog groter maken en niet toetsen aan de GEHELE buurt. Links lullen, rechts de zakken vullen.

  Dat is Siderius. Ze mag een dagje luchten buiten en loopt een rondje om bij mensen een kopje thee te drinken. En er royaal voor deze onzin betaald worden.

  Dat volwassen mensen hierin trappen….


  ⚠️ Meld

 3. @BertK,
  Volgens mij ben jij in de war met de PVDA als je het hebt over links lullen rechts zakken vullen.
  Ik kan je legio voorbeelden geven maar ik ben bang dat die jouw PVV-eilandje niet zullen bereiken.
  SJALOM!


  ⚠️ Meld

 4. @BertK

  Ik ben politiek gezien vrij neutraal maar dat Tjitske Siderius er serieus werk van maakt is voor mij zeker duidelijk en ook bewezen.

  Overigens vullen SP mensen hun zakken niet omdat ze een deel van hun inkomen aan de partij inleveren.
  Als je daartoe bereid bent ben je zeker geen zakkenvuller maar ga je voor een zekere missie..

  Jouw verhaal en mening over de SP moet wel op een dwaling berusten.
  Anders snap je er niks van.

  Ik begreep uit een andere reactie dat je ietwat PVV gericht bent, is niks mis mee.
  We leven immers in een land met democratie als grondslag.

  In Zwolle is geen PVV, dus als er hulpvraag is moeten we kiezen..
  Dan doet de SP Zwolle het uitstekend!
  (alle andere Zwolse partijen doen helemaal niks)  ⚠️ Meld

Reageer