Samenwerking Landstede en Marechaussee

Zwolle – De Koninklijke Marechaussee en Landstede Veilig & Beschermd werken sinds enkele jaren samen op het gebied van opleidingen en trainingen. Nu en in de toekomst willen beiden partijen deze samenwerking verdiepen door o.a. een MBO niveau 4 Veiligheidsopleiding samen te ontwikkelen en uit te voeren. Omdat dit de samenwerking intensiveert werd vandaag op het Opleidings & Trainingscommando Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn een officiële overeenkomst ondertekent.

 

konmar-landstede.jpg

Vlnr. Luitenant-kolonel Jaap van Duijvenbode, Landstede directeur Eric vd Ham, Hoofd  Opleidings & Trainingscommando Perry Bakker, Landstede bestuurder Kees Blokland en Onderwijsontwikkelaar Cor Zwemmer. 

      

Landstede Veilig & Beschermd biedt diverse veiligheidsopleidingen voor Defensie, Politie, Toezichthouders en Beveiliging. Deze MBO 4 Veiligheidsopleiding sluit prima aan bij de bestaande veiligheidsopleidingen. In samenwerking met de Marechaussee wordt de opleiding verder ontworpen en zijn er afspraken gemaakt op het gebied van stageplaatsen, praktijktrainingen en uitwisselingen van docenten. Op dit moment volgen 24 wachtmeesters van de Marechaussee al de bijscholing tot MBO 3 opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid. De inhoud hiervan maakt ook onderdeel uit van de MBO 4 Veiligheidsopleiding die wordt georganiseerd bij Landstede Veilig & Beschermd aan het Dokterspad in Zwolle.  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer