Weblog Zwolle bereikt mijlpaal op Twitter

Zwolle – Zondagmiddag heeft Internetkrant Weblog Zwolle het mooie aantal van 10.000 volgers op Twitter mogen bereiken. Alle betrokkenen van de internetkrant in de Twitterhoofdstad van Nederland hebben reden tot het vieren van feest! De (trouwe) bezoekers, de adverteerders en de redactie van Weblog Zwolle kunnen trots zijn op deze prestatie. Met z’n allen hebben ze de populaire website gemaakt tot wat het heden is. @PrinsesIlse, Jeugdprinses van de Eileuvers en Stadsjeugdprinses van Sassendonk, was nummer 10.000!
 
wztwitter10000.jpg
 
Een moment om stil te staan bij het prille begin van Weblog Zwolle, hoe Weblog Zwolle spontaan begon op het portal van web-log.nl en uiteindelijk daar dusdanig uit de voegen groeide dat de website in 2006 naar weblogzwolle.nl is gegaan en de volledige serverstructuur in eigen beheer heeft genomen. Daarna ging het snel: de bezoekers wisten Weblog Zwolle steeds beter te vinden, de internetkrant werd een soort van spil waar alles om begon te draaien. De bezoekers zochten een vaste plaats om een mening te kunnen geven en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in en rondom Zwolle: de behoefte bleek enorm! Elke dag kreeg de redactie meer aangeleverde informatie te verwerken en driftig werd het team van vrijwilligers uitgebreid. Met de opkomst van sociale media zoals Twitter kon Weblog Zwolle natuurlijk niet achterblijven. Het begon met het twitteren van de headlines en andere relevante korte informatie, maar daar kwam al snel het terugvolgen van de mede-Zwollenaren bij om op die manier op de hoogte te kunnen blijven van snelle ontwikkelingen.

Op die manier heeft de redactie van Weblog Zwolle in geval van bijvoorbeeld beginnende calamiteiten regelmatig een flinke voorsprong en kan de redactie er op anticiperen. Dat heeft beslist geholpen, aangezien Weblog Zwolle het eerste Zwolse nieuwsmedium is welke nu meer dan 10.000 volgende Zwollenaren met elkaar weet te verbinden via één Twitteraccount. Dat voelt goed en daar gaat ‘Weblog’ ook beslist mee door! 
 
Wat de redactie met de bezoekers deelt is passie. Passie voor alles wat met Zwolle te maken heeft, de passie om iedereen een vrij podium te kunnen bieden om van gedachten te kunnen wisselen over de meest uiteenlopende Zwolse onderwerpen.
 
De passie om op de hoogte gehouden te worden van niet alleen nieuwtjes, maar ook kleinere en soms minder relevante aankondigingen welke vaak niet worden opgepakt door andere media. De passie om de Zwollenaren te laten zien dat het ook mogelijk is om zonder subsidie de bezoekers van nieuwtjes te kunnen voorzien, zonder een 9-tot-5-mentaliteit en puur uit liefhebberij.
 
Wat ook bijdraagt aan deze passie is de inzage van statistieken. Op deze manier kunnen wij precies zien op welke berichten het meest geklikt wordt via social media als Twitter, welke berichten worden geretweet en, de bezoekers vast niet onbekend, welke berichten de meeste verontwaardiging of juist bewondering opleveren. Dit geeft veel motivatie, immers, de redactie weet dan waarvoor die het allemaal doet.
In 2011 en 2013 was Zwolle Twitterhoofdstad van het jaar. Uit onderzoek van OBI4wan bleek dat begin 2013 er iets meer dan 15.000 Zwolse twitteraars waren, waarmee Zwolle de stad was met gemiddeld genomen de meeste twitteraars.
 
Als vrijwilligers van Weblog Zwolle zijn we er trots op dat we met één druk op de knop direct de bezoekers, het grootste deel van de Zwolse twitteraars, mogen bereiken.
Artikel delen:
Reacties 7
  1. Nu de mensen die reageren op een artikelen nog naar het niveau tillen!!!!

    Tot nu toe alleen maar negatief gezeik.

    Dus kom op mensen, kijk naar de zonnige kant van het leven.


    ⚠️ Meld

Reageer