Blokhuis en Koole zetten meeslepende show neer

Zwolle – Afgelopen vrijdag deden Leo Blokhuis en Ricky Koole Zwolle aan met hun show ‘’buitenstaanders’’. Met hun aanstekelijke energie zogen ze het publiek in de Hemminkzaal van Odeon gisteren mee de muziekgeschiedenis in, langs de belangrijkste muzikale buitenstaanders. Blokhuis als verhaalverteller, en Koole als zangeres. Het resultaat is een afwisselende show met korte anekdotes, stukjes geschiedenis, melodieuze liedjes en contact met het publiek.

Van Bob Dylan tot Johnny Cash, van de Nederlandse Indo rockers tot familie Wainwright (waaronder Rufus Wainwright, singersongwriter). Grote en minder grote namen passeerden de revue in deze muziekdocumentaire op het podium. Blokhuis heeft al in meerdere tv-programma’s bewezen dat hij goed is in vertellen, in deze show doet hij dat weer dunnetjes over. Hij heeft het niet van een vreemde. ‘’Mijn vader was dominee, en kon prachtig verhalen vertellen,’’ vertelde hij in één van zijn verhalen. De verschillende verhalen en geluidsfragmenten van Blokhuis werden afgewisseld met nummers van Koole’s nieuwe album, onder begeleiding van talentvolle muzikanten. Gitaarsolo’s volgen elkaar op en de drummer zorgde bij vrijwel elk nummer voor een spetterende afsluiting. Met haar hoge, zuivere stem betoverde Koole het publiek keer op keer, lied op lied. Hoewel ze af en toe bijna stond te schreeuwen doet dit niet af aan haar kwaliteit als zangeres. Integendeel. Ze laat zien wat ze in huis heeft.

Serieuze verhalen wisselden af met grappige stukjes. Humor werd gebruikt als brug tussen onderwerpen, daardoor volgden de emoties elkaar snel op. Vooral de momenten van interactie met het publiek, waarbij het publiek gevraagd werd naar onderschatte nummers, leverden lachbuien op vanuit de zaal. Blokhuis en Koole lieten zien dat ze humor hebben, en dat ze erg op elkaar zijn ingespeeld. En wanneer je de zaal verliet was er hoofdzakelijk ruimte voor een glimlach, na een avond vol verscheidenheid en bovenal: goede muziek.

Artikel delen:

Reageer