Berkum verliest van koploper ACV

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag het hoofd moeten buigen voor ACV. De gasten en koploper in de Hoofdklasse C wonnen in Zwolle met 0-3. Berkum komt door het verlies in de problemen en moet de komende weken strijden tegen degradatie.

beracv-3.jpg 

“Berkum was in de eerste 20 minuten heer en meester en we waren toen gelukkig dat we de nul konden houden. De 0-1 was tegen de verhouding in want Berkum overklaste ons toen maar in de tweede helft waren ze een stuk minder,” analyseerde coach Hendrik Oosting van ACV. Berkum-trainer Roeland ten Berge was ontevreden over de organisatie in zijn team. “Bij de corners stonden we niet goed en zo kregen we weer twee goals tegen. In het eerste halfuur speelden we goed en creëerden we kansen maar daarna werd het slordig in de passing. We hebben geprobeerd ze vast te zetten maar bij ACV stond het organisatorisch heel goed.”

 beracv-6.jpg

 beracv-7.jpg 

 

Geslepen
Berkum begon met veel inzet en was in de openingsfase de bovenliggende ploeg. ACV liet ook toen al zien dat de ploeg razendsnel toe kan slaan maar de geslepen vleugelspits Robby Holder en Erwin Buurmeijer zagen hun inzetten naast gaan. Rond de 20e minuut kreeg Berkum de beste kansen maar spits Karim Chengachi strandde eerst op de uitstekend keepende John Vos en amper een minuut later schoot hij kort voor het doel hoog over. Vlak voor rust kwam Chengachi weer alleen voor de Drentse goal maar ook nu wist hij het karwei niet af te maken. Dat brak de Zwollenaren in blessuretijd van de eerste helft op. Bij een corner slaagde Berkum er niet in de bal weg te werken en uit een klutssituatie kon de meegekomen verdediger Danny Menting voor de 0-1 ruststand zorgen.

In de tweede helft waren er aanvankelijk kansen over en weer al werd ACV gaandeweg sterker. De bezoekers lieten Berkum komen tot het strafschopgebied maar grepen daar steeds doeltreffend in en bleven zelf steeds dreigend met hun levensgevaarlijke voorhoede. Spits Robin Mulder leek de bal in de 69e minuut bij een uitbraak met de hand mee te nemen maar de arbitrage ontging dat. Die actie leidde wel tot een corner voor ACV en wéér was Menting er als de kippen bij om te profiteren toen de Berkum-verdediging de bal niet op kon ruimen: 0-2.

Genadeklap
Tien minuten voor tijd deelde ACV de genadeklap uit met de mooiste goal van de middag. Bij een uitbraak speelde de uitblinkende vleugelspits Holder invaller Jelle Teitsma aan die legde de bal panklaar legde voor op Robin Mulder. De topscorer van de Assenaren, en van de Hoofdklasse C, zorgde daarop met een geweldige uithaal voor de onhoudbare 0-3 en zijn 16e (!) doelpunt van dit seizoen.

Berkum kon ook daarna de sterk spelende ACV-doelman Vos niet meer in de problemen brengen zodat de Zwollenaren voor de tweede keer op rij met drie doelpunten verschil de bietenbrug opgingen. Berkum zit dus nog volop in zwaar weer en de ploeg moet het lek volgende week boven zien te krijgen bij directe concurrent Go-Ahead Kampen. Die streekgenoot speelde vandaag met 2-2 gelijk bij VVOG en wurmde zich daardoor met één puntje verschil boven Berkum op de ranglijst.

Berkum-ACV, 25 januari 2014
Eindstand: 0-3 (0-1)

 

Doelpunten: 45+1. Danny Menting (0-1), 69. Danny Menting (0-2),82. Robin Mulder (0-3)
Gele kaarten: Jason Huisman (Berkum), Abdel Allaoui (ACV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jerrol Poot, Yassine Assa, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (65. Jason Huisman), Chris van der Meulen, Karim Chengachi, William Potkamp (65. Frank Hoolsema).

Opstelling ACV: John Vos, Abdel Allaoui, Koos Werkman, Jelle Wagenaar, Haaije Feenstra, Erwin Buurmeijer (75. Robert Pomstra), Denyal Dzemidzic (79. Jelle Teitsma), Robin Mulder, Robby Holder, Edu de Jonge Rosa (90. Richard Mulder), Danny Menting.

 

Door: Th. Kölker

 
beracv-2.jpg 
 
beracv-4.jpg 
 
beracv-5.jpg
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer