Waarschuwing voor ‘gevaarlijk weer’

Zwolle – De KNMI heeft zaterdag voor onder andere Overijssel de Code Geel gegeven voor ‘Gevaarlijk weer’. De komende uren is het weerbeeld: bewolkt, regen en onweer, in het noordoosten sneeuw.

Het is bewolkt en vanavond gaat het van het westen uit regenen, de neerslag is buiig van karakter en kan vergezeld gaan van onweer en mogelijk ook hagel. In het noordoosten valt de neerslag in de vorm van sneeuw en dat kan daar zich een sneeuwdek van rond 5 cm vormen. In het land zijn grote temperatuurverschillen met in het noordoosten lichte vorst en in het zuidwesten temperaturen van ruim boven nul. De zuidoostenwind neemt toe tot matig. In de avond draait de wind in het hele land, met uitzondering van het noordoosten, naar west tot noordwest en wordt daarbij krachtig. Komende nacht wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog en klaart het op bij een graad of 5. In het noordoosten van het land blijft het echter bewolkt met van tijd tot tijd sneeuw. Daar ligt de temperatuur net onder nul.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lekker met de kleine in Groningen in de sneeuw gaan spelen! In Zwolle was het +7 graden Celcius en in Groningen -5,5. Wat een verschil!


    ⚠️ Meld

Reageer