WVF doet zichzelf tekort in topper

Zwolle – In een koud en winderig Opheusden stond zaterdagmiddag de topper DFS-WVF op het programma. Beide ploegen stonden gelijk in punten en voerden samen de ranglijst aan. Het was dan ook een spannende en vooral in de tweede helft een zeer boeiende wedstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en een gelijkspel had de verhoudingen dan ook beter weergegeven. Maar zoals wel vaker worden topwedstrijden beslist door kleine foutjes en daarvan werd WVF vanmiddag het slachtoffer. Voetballend deed de ploeg uit westenholte namelijk niks onder voor de gastheren uit Opheusden en had het tot en met de laatste minuut uitzicht op een verdienstelijk gelijkspel.

DFS begon fel aan de wedstrijd waar WVF meer een afwachtende houding aannam. Bovendien strafte DFS al in de 2e minuut een fout van WVF genadeloos af. Het was Marthijn van der Steege  die de bal in de voeten van Mike Louwaarts plaatste, die vervolgens topscorer Elvin Hardeveld in stelling bracht en tegen diens schot was Mike ter Wiele kansloos 1-0. WVF had even tijd nodig om deze domper te verwerken en had moeite om terug in de wedstrijd te komen. Met name de vele crosspasses via Hesdy Suart van DFS zorgden voor gevaar bij de thuisclub. Nadat WVF in de 14e minuut dacht recht te hebben op een strafschop nadat een voorzet van Richard Bouwmeester al dan niet met de hand zou zijn beroerd door Rick van Walsem, was het in de 21e minuut wel raak. Hessel Berends passte vanaf links over de breedte naar Jeroen van Brummen, die de bal goed aannam, naar binnen trok en met een verwoestend schot in de kruising zorgde voor de gelijkmaker 1-1.

DFS bleef met de rug in de wind de aanval zoeken en probeerde het windvoordeel uit te buiten met afstandsschoten welke niet veel opleverden. Toch kwam DFS in deze eerste helft weer op voorsprong en weer werd het geholpen door WVF. Dit keer was het Mike ter Wiele die zijn ploeg onnodig in de problemen bracht. In plaats van de bal over de zijlijn te rossen wilde hij het voetballend oplossen. Hiervan profiteerde Mike Louwaas dankbaar door met een boogbal, welke nog door Mike ter Wiele werd getoucheerd,zijn ploeg weer op voorsprong te brengen 2-1. Even later kwam WVF goed weg toen Colin Houth  zijn schot op de bovenkant van de lat zag belanden. Vlak voor rust kon mark Peppelenbos nog alleen doorgaan op de keeper maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de tweede helft zette WVF meer druk naar voren en moest DFS steeds verder terug. Nadat Mike eerst nog een inzet van Dusty Louwaars onschadelijk had gemaakt, kreeg Rob Meijer een goede schietkans welke goed gekeerd werd door doelman Bennie Geerts. WVF speelde steeds meer op de aanval en DFS loerde steeds meer op de counter en bleef daarin gevaarlijk. Na ruim een uur spelen kon Lennart Bril een prima voorzet van Jeroen van Brummen niet lekker raken om doelman Geerts in de problemen te brengen. Dit was ook zijn laatste daad want hierna werd hij vervangen door Patrick Koning.

WVF bleef volop de aanval zoeken al had het geen geluk in de afronding. Kevin Peters loste Mark Peppelenbos af, Marthijn ter Steege ging in de spits spelen en Kristian Bril kwam voor Sybren Poppen. Helaas leverde dit ondanks enkele kansen geen doelpunt op. Vooral het laatste kwartier kon het alle kanten op. WVF ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook kansen maar wist niet meer te scoren. Vlak voor tijd kreeg Richard Bouwmeester wel erg zwaar gestraft, na een overtreding toonde scheidsrechter Keijl de rode kaart, waar een gele kaart gezien de aard van de wedstrijd ook volstaan had. Ook met 10 man bleef WVF op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas viel deze niet. Er is vanmiddag verloren van een goede ploeg en medekoploper, maar ondanks dit verlies zijn er voldoende aanknopingspunten om de komende wedstrijd tegen OWIOS weer succesvol te kunnen zijn.

  DFS – WVF 2-1(2-1)

 

Score verloop: 1-0 Elvin Hardeveld, 1-1 Jeroen van brummen, 2-1 mike Louwaars 

Gele kaart: WVF Lennart Bril  DFS Visser

 Rode kaart: WVF Richard Bouwmeester

Toeschouwers: 200

 

Scheidsrechter: G.Keijl

 

Opstelling DFS: Bennie Geerts, Gregory Thym (14 Melvin van Osenbruggen), Arien Arends, Rick van Walsem, Hesdy Suart, Leon Koopman(46 Milenko Visser), Sebastiaan Kolff, Elvin Hardeveld, Mike Louwaars, Dusty Louwaars, Collin Houth.

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen(80 Kristian Bril) Robbertjan Stals, Jeroen van Brummen, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Mark Peppelenbos(72 Kevin Peters), Lennart Bril(72 Patrick Koning), Hessel Berends.

 

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer