Ongeveer 95.000 bezoekers voor IJsbeelden

Zwolle – Het IJsbeelden Festival is ook dit jaar weer een succes geworden. Ongeveer 73.000 bezoekers betaalden deze editie een kaartje. Daarnaast waren sponsoracties ook nog eens goed voor ongeveer 20.000 gasten. De organisatie overweegt volgend jaar een andere locatie voor het IJsbeelden Festival. Onbevestigde berichten zeggen dat dit het Grote Kerkplein gaat worden. Dichter bij het stadscentrum. Het thema voor volgend jaar is nog niet bekend gemaakt.

25-01-2014__laatste_schaatsweekend_rodetorenplein.jpg 

Het was zaterdagmiddag gezellig druk op de tijdelijke ijsbaan….

Een aantal Zwolse ondernemers namen deze editie de organsaitie over. Opvallend was het grote aantal (culinaire-) activiteiten die op het festivalterrein georganiseerd werden. Het leek er wel elke dag feest. De tijdelijk ijsbaan had daarin ook een rol. Dit jaar was het thema ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’. De sprookjesachtige sneeuw- en ijswereld, die in een deel van een 2.000 m² groot tentencomplex op het Rodetorenplein werd tentoongesteld, loopt ten einde en is, net als de ijsbaan, alleen nog zondag te bezichtigen. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars beeldden begin december 2013 met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse Koninklijke hoogheden en vorstelijke scenes uit.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Dat is heel veel minder dan de vorige 2 jaren, toen er 140.000 en 145.000 bezoekers waren. Zonder reuzenrad en kraampjes was het dit jaar wel stukken ongezelliger. Je ksn dus concluderen dat Zwolle ijsbeelden moe is.


  ⚠️ Meld

 2. dit is wat de organisator over de bezoekcijfers zei in de stentor.

  “Is het aantal dan gehalveerd ten opzichte van de 140.000 en 145.000 van de twee vorige edities? Nee, zegt voorzitter Yvo H?tte van de organiserende stichting. De vorige organisator is ‘creatief’ met de cijfers omgegaan, met andere woorden: heeft er flink wat bezoekers bij verzonnen.”

  dus misschien niet ijsbeelden moe maar gewoon iets realistischere organisatoren.


  ⚠️ Meld

 3. Vreemd verhaal en wie garandeert deze organisator wel de goede cijfers geeft? Ik kom er heel regelmstig langs en het is dit jaar nooit druk geweest, voorgaande jaren wel, toen stonden ze in de rij.


  ⚠️ Meld

 4. Nou Jean, dan kwam je zeker ’s morgens om 7 uur. Ik heb tig keer een dikke rij gezien, zeker rond de kerstdagen was het knetterdruk daar dus niet zo blaten mannetje! Maar goed, je verkondigd wel vaker onzin hier.


  ⚠️ Meld

 5. lekker belangrijk die bezoekersaantallen…..er zijn gelukkig ondernemers die de nek durven uitsteken…..kerkplein is een goed alternatief….toch weer jammer dat de mensen hier meestal alleen maar negatieve commentaren achterlaten……ik zeg goed gedaan en goed voor zwolle….


  ⚠️ Meld

 6. Waarom de persoonlijke aanval Zwollenaarisback? Volgens mij blaten alleen schapen.

  Ja wat noem jij knetterdruk?, waarschijnlijk zijn bij jou een handje vol bezoekers al topdrukte.

  Maar zeg nou zelf, een evenement van bijna 2 maanden waar maar 70.000 betalende bezoekers komen is toch gewoon mislukt?


  ⚠️ Meld

 7. dit jaar kostte een kaartje ??9,50. Dat is mij te duur
  misschien volgend jaar de prijs wat om laag halen? dikke kans dat er dan meer mensen op afkomen!


  ⚠️ Meld

 8. Jeetje @ Jean,

  Wat ben jij een ongelooflijke zuurpruim alles een aantal ondernemers het ijsbeelden festival redden is dat toch mooi gebaar en zo het er nu naar uitziet geen verlies draaien is dat toch mooi, ook voor de stad Zwolle en hebben er duizenden mensen van genoten.

  En geloof mij die cijfers kloppen, want er was een professionele kassa en er werd dagelijks geteld de verkochte kaarten.

  Goed idee volgend jaar nog dichter in het centrum nog meer sponsoren top event 8)


  ⚠️ Meld

 9. Ik had gelukkig twee vrijkaartjes.
  Het was erg mooi, maar we stonden met een half uur weer buiten.
  Als de entree prijs 5 euro pp, was had je dat er al dik voor betaald.
  Maar er zullen natuurlijk ook wel veel kosten mee gemoeid zijn om de temperatuur ed zo laag mogelijk te houden, personeel,stroom etc.
  Nee, als de entree prijs niet na beneden gaat, zullen ze mij (en denk vele anderen) er niet zien.  ⚠️ Meld

 10. @Blauwvinger

  Worden dit jaar de crediteuren wel netjes op tijd en volledig betaald?

  Realiteit: Zwolle is niet in staat een gezellig en sfeervol evenement te organiseren.

  Het ijsbeeldenfestival was dit jaar een dooie boel, niets meer en niets minder.  ⚠️ Meld

 11. @ terstal

  Een zwaluw maakt nog geen zomer!

  Van de 2 maanden is het 1 dag een beetje druk, wow. Voor de rest was er niets te doen.

  En of ik commentaar geef maak ik zelf wel uit, daar hoef jij je niet mee te bemoeien.

  Nog een fijne zondag  ⚠️ Meld

 12. vervelend voor jean.
  kan nooit eens naar een evenement.
  als je zo’n zuurpruim bent als hem wordt elk evenement ongezellig op het moment dat hij binnen loopt.  ⚠️ Meld

 13. Dat is pas echt lachen met jou maximilian, maar wat heeft jou bijdrage te maken met deze topic dat de bezoekers aantallen meer dan gehalveerd zijn?


  ⚠️ Meld

 14. Jean heeft nu echt een rot leven, hij woont buiten de bewoonde wereld, in een saaie stad met saaie evenementen met mensen die hem niet moeten. Als hij straks maar niet gaat springen…..


  ⚠️ Meld

 15. dit jaar kostte een kaartje ??9,50. Dat is mij te duur
  misschien volgend jaar de prijs wat om laag halen? dikke kans dat er dan meer mensen op afkomen!

  Gooi een keer 5 liter benzine minder in je auto en je kunt ook naar binnen 😉
  5 euro of 9,50 euro. Als je graag naar binnen wilt laat je het niet van 4,50 afhangen.
  Hulde voor de Zwolse ondernemers die dit weer hebben geregeld, ik hoop dat het volgend jaar ook weer lukt. Als er niets georganiseerd wordt is het ook weer niet goed.


  ⚠️ Meld

 16. @jean,
  mijn bijdrage was jou er op te wijzen dat de allereerste reactie van jou wederom weer eens heel negatief was. jij begon over ijsbeelden moeheid terwijl de cijfers van voorgaande jaren overdreven waren.

  ik denk dat als er mensen zijn die een commercieel risico lopen om iets te organiseren je dit ook kunt aanmoedigen. als je het niet leuk vindt, prima, maar dan hoef je het niet direct af te kraken. genoeg mensen die het wel leuk vinden.


  ⚠️ Meld

 17. Het was weer een echte aanwinst. Jammer dat het ongekend aantrekkelijk ogende tentenkamp weer wordt ontmanteld. Zo’n diamant zou je toch het hele jaar willen zien glinsteren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.