Michel Mulder Zwols Sportman van het jaar

Zwolle – Zaterdagavond is op de derde editie van het Sportgala bekend geworden dat Michel Mulder Zwols Sportman van het jaar is geworden. Het was voor Mulder de tweede keer in successie dat hij Sportman van het jaar in Zwolle werd. Vorig jaar was dit ook het geval. Sportvrouw werd Lotte van Beek. De Sportploeg van het jaar werd Landstede Volleybal. Het laatste team werd afgelopen jaar landskampioen.

wk_sprint_8.jpg  

Michel Mulder is de huidige Wereldkampioen sprint schaatsen. Daarnaast was Mulder winnaar van het goud op het WK inline skaten op de 500 meter. Ook won de snelle Zwollenaar daar brons op de 200 meter. Mulder heeft zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen in het Russische Sotsji. Een medaille behoort daar tot de mogelijkheden. Het afgelopen jaar was de doorbraak van schaatster Lotte van Beek. Op de NK afstanden won de Zwolse, die zelf door een trainingskamp niet aanwezig kon zijn,  zilver op zowel de 1000 als de 1500 meter. In de daaropvolgende weken won ze diverse medailles in de wereldbeker. Aan het einde van het seizoen won ze zilver op 1500 meter bij de wereldkampioenschappen schaatsen afstanden 2013 in Sotsji. Onlangs dwong de Zwolse kwalificatie voor de Olympische Spelen in hetzelfde Sotsji af. Zij komt daar uit op de 1.000 en 1.500 meter.

De volleybalheren van Landstede Volleybal zijn op zaterdag 30 maart 2013 voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De ploeg van coach Redbad Strikwerda eindigde in de reguliere competitie als koploper en maakte de favorietenrol in de play-offs waar. De finale tegen Abiant Lycurgus was bloedstollend spannend. In het Landstede Sportcentrum kwam de thuisploeg met 0-2 achter en kreeg een matchpoint tegen, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2 (22-25, 22-25, 25-21, 26-24 en 15-11).

Janny Stevens won de titel Sportvrijwilligster van het Jaar. HC Zwolle won de sportstimuleringsprijs. De Homeride van het Van der Capellen SG was het sportiefste schoolinitiatief. Sportvrijwilliger van het jaar is Jan ter Burg, van voetbalvereniging HTC, geworden. De sportbestuurder van het jaar werd wethouder Gerrit Piek. Rolstoelbasketbalster Jitske Visser won, ondanks dat er geen nominaties daarvoor waren, de titel Sporter met een beperking. Wielrenner Bas Tietema werd sporttalent van het jaar. Landstede Volleybal coach Redbad Strikwerda werd Sportcoach van het jaar. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mis toch wel een beetje de waardering hier van zijn broer Ronald Mulder want heeft zich ook volledig ingezet met het schaatsen.En het zwolse stepteam wat ook veelvuldig in de prijzen is gevallen wordt ook weinig over gezegd


    ⚠️ Meld

Reageer