D66 ergert zich aan hoge attentiemasten

Zwolle – De afgelopen weken was er regelmatig commentaar op de nieuwe reclamemast, die in de boeken attentiemast genoemd wordt. Bij de A28, ter hoogte van de Haersterveerweg tussen Berkum en de buurt Brinkhoek verscheen er een die genoeg stof deed opwaaien.

hornbach_40m_hoog.jpeg 

Jan Brink: "Montagefoto attentiemast Hornbach. Geeft indruk hoe het er straks uitziet bij Katwolderweg Zwolle" Montage: Jan Brink.

Die 20 meter hoge attentiemast bij de A28 kwam er. Ook een motie van D66 in de gemeenteraad. Het resultaat daarvan was: "Na de toezegging van de wethouder om met de bewoners in gesprek te gaan over hun grieven en te kijken wat er aan gedaan kan worden binnen de vastgestelde kaders houdt de fractie van D66 de motie aan tot na dat gesprek." D66 lijsttrekker Jan Brink is er nog niet klaar mee. Op het social media kanaal van Twitter liet hij duidelijk weten tegen nieuwe attentiemasten te zijn. Brink: "De lelijke reclamemasten schieten uit de grond. Nu voorstel 40 meter voor Hornbach. Rapport lag er al, voordat de regels er waren.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Als D66 die hoge masten irriteerd hadden ze ervoor moeten zorgen dat ze niet geplaatst werden maar niet achteraf zeuren .
  Zeker niet nu er verkiezingen aankomen dan moeten ze met wat beters komen in belang van de burgers.


  ⚠️ Meld

 2. is dit een manier om extra aandacht te vragen voor die mast? ik kom er alle dagen langs maar hij was mij nog niet opgevallen.nu dus wel!!wie verdient er nu weer aan?


  ⚠️ Meld

 3. hij staat er nog niet ….

  maar als het een woontoren was geweest had d66…….

  maar als hij er wel komt, hij staat niemand in de weg toch ???


  ⚠️ Meld

 4. Waarom moet onze mooie stad er net zo uit gaan zien als zo veel lelijke steden in binnen en buitenland met al die vreselijke borden in de lucht.
  Nu zijn we met z’n allen nog trots op Zwolle omdat mening mens uit andere delen van ons land Zwolle mooi vindt. Maar langzaam veranderd Zwolle in net zo’n eenheidsworst als al die andere lelijke steden, en waarom? Geld geld geld! Wat is er nou belangrijk in het leven?

  Langzaam:
  ABN toren
  Mast IJsselhallen
  Mast berkum
  V&D gebouw binnenstad
  Xenos gebouw
  En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Ga vooral door met het vervuilen van Zwolle!!!!
  Men zal het de oud bestuurders over 50 jaar in dank afnemen.

  Gegroet,
  Een 40 jarige Zwollenaar!


  ⚠️ Meld

 5. Ziet er goed uit, wanneer komt de Hornbach eigenlijk?, het is namelijk een van de betere en goedkopere bouwmarkten met een heel ruim assortiment.


  ⚠️ Meld

 6. Ergens heeft Erik11 wel een punt. Want laten we eerlijk zijn, sommige gebouwen zien er inderdaad niet uit. Maar dat is voor iedereen ook weer anders, iets met smaak en zo. Maar die reclame zuilen staan er om aan te geven dat er iets te doen is in onze stad. Ze maken duidelijk dat er leven is…iets gaande. Natuurlijk kun je zeggen ze te hoog zijn en het beeld bepalen. Maar als je in de stad loopt heb je daar toch weinig last van. Dan zie je hoeveel moois de stad te bieden heeft. Die dingen trekken klanten naar de stad en klanten brengen geld in het laatje, geld waar we allemaal voordeel van kunnen ( hopen we…) of zullen hebben.

  Ik wil niemand tegen de schenen schoppen met mijn reactie, maar er zitten nu eenmaal verschillende kanten aan een verhaal.


  ⚠️ Meld

 7. Je kunt niet alles tegenhouden maar……..
  Toch botsen de begrippen zoals “moderne tijd” en “economisch belang” mij te vaak met begrippen zoals goede smaak en aangename leefomgeving.
  De reclamemakers en belanghebbenden wonen zelf meestal in een rustige villawijk.


  ⚠️ Meld

 8. je kunt merken dat de verkiezingen er aan komen dan hebben de partijen commentaar op van alles en nog wat, als de verkiezingen zijn geweest weten ze nergens meer van zeker niet als ze gekozen zijn, dan is alles okee en niets meer aan te doen, men wil zeker dat de gebruikers van de A 28 Zwolle links of rechts laten liggen en de bedrijven niet bezoeken, steek je hoofd maar verder in de grond hoor politici en slaap lekker verder


  ⚠️ Meld

 9. Die mast schijnt hier aardig naar binnen. Komt net precies boven de huizen uit. Ik zit namelijk op 2 hoog.. Ik vind het echt een vervelend rot ding.


  ⚠️ Meld

 10. Als zo’n mast een algemeen doel dient, wat niet op een andere manier te bewerkstelligen is: prima. Dit soort reclame-uitingen moet je niet willen, lijkt me. Laten bedrijven er toch vooral voor zorgen dat ze via mond-tot-mondreclame hun klanten binnen halen. Dat is veel duurzamer en winstgevender ten opzichte van simpelweg overal je naam uitstrooien.

  Het krijgt ook steeds grotere en massalere vormen, valt me op. Een tijdje terug kwamen daar de gesponsorde rotondes en sinds kort zie ik steeds vaker sponsorspandoeken op geluidswallen (langs de Hasselterweg bijv.) hangen van iemand die een of andere webshop heeft.


  ⚠️ Meld

 11. Reclame en marketing is, kort door de bocht gezegd, niets meer dan het ongevraagd opdringen van zaken in het meest positieve geval.
  In het meest negatieve geval is het niets anders dan gelegaliseerd liegen en misleiden.

  De Braziliaanse miljoenenstad Sao Paolo voerde in 2006 een totaalverbod op reclame in: ??The Clean City Law??.
  De reclamewereld stond vanzelfsprekend op zijn kop en hoopte dat de wet geen doorgang zou vinden.
  De belangrijkste argumenten waren het beperken van de vrijheid van meningsuiting, het verlies van vele banen en het beschadigen van een grote bedrijfssector.

  Ondanks de grote tegenstand destijds zijn de meeste reclameprofessionals nu erg positief gestemd over de doorgevoerde beleidsbeslissingen.
  De stad voelt schoner en de wet heeft ervoor gezorgd dat nieuwe en meer creatieve reclameoplossingen bedacht moesten worden.
  Reclamebureaus en marketing directors werden gedwongen om geld dat gereserveerd was voor outdoor campagnes onmiddellijk anders te gaan inzetten.

  Het resultaat was een enorme groei in alternatieve (voornamelijk indoor reclame, maar ook publieke stunts en andere vormen van guerrilla marketing) en digitale media.
  De marketing manager van Hewlett-Packard Brazil, Anna Freitag, merkt op dat outdoor advertising aanmerkelijk minder effectief bleek te zijn dan ??met name- digitale media.

  Bron: Nationaal Adviesbureau Buitenreclame.[/url]


  ⚠️ Meld

 12. Het zijn niet alleen de masten die de omgeving verzieken, wat dacht je van de sluipreclame, zonder vergunning, in weilanden zelfs ten grote van complete trailers. Ook dit laat gemeente gewoon gebeuren. Maar goed misschien moeten wij het gedoogbeleid van de gemeente wel accepteren. Het is duidelijk waar fracties wel en niet mee denken te kunnen scoren.


  ⚠️ Meld

 13. Of het nou d66 pvda vvd of welke partij dan ook is ze zijn altijd goed bezig en het beste voor hun eigen volkje willen kort voor de verkiezingen, je ziet elke dag maar de goede bedoelingen, dus het zou wel fijn zijn om elke mand die verkiezingingen te houden kijk dan hoe mooi het leven zal zijn.. hahah, maar voor nu is het gewoon zo veel mogelijk stemmen krijgen en maar kijken hoeveel schapjes voor elke partij gaan stemmen. beehh 🙂


  ⚠️ Meld

 14. Ik hoop wel dat er een nacht-stand op die masten komen. De nieuwe mast aan de A28 mag wat mij betreft als het donker is wat minder fel branden.

  Hoop dat de gemeente hierin het licht ziet.  ⚠️ Meld

 15. Bericht door Nik, op 26 januari 2014 14:00

  Die mast schijnt hier aardig naar binnen. Komt net precies boven de huizen uit. Ik zit namelijk op 2 hoog.. Ik vind het echt een vervelend rot ding.

  Dat vind ik knap. Hij bestaat alleen nog maar op papier.

  Overigens wel handig om daar zo’n mast neer te zetten. Hoeven ze die appartementen boven het Katwolderplein ook niet meer te bouwen. Die koopt dan geen mens meer.


  ⚠️ Meld

 16. Wat een zeikerds hier allemaal er woont niemand in de buurt daaro dus wie heeft er last van… je loopt toch niet de hele dag met je hoofd omhoog naar een bord op 40 meter hoogte te gluren??? azijnpissers


  ⚠️ Meld

 17. Als Hornbach mag, dan moet je dat ook gunnen aan…., en aan…. En zo krijg je uiteindelijk Amerikaanse toestanden en een heus reclamebos. Dat is niet goed voor de historische en gemoedelijke uitsraling die Zwolle (nog) heeft.


  ⚠️ Meld

 18. quote mariane:

  Dat is niet goed voor de historische en gemoedelijke uitsraling die Zwolle (nog) heeft.

  Komt je bijv. weleens op de melkmarkt? Zwolle heeft juist helemaal geen uitstraling.

  Van die masten heeft niemand last, bij Scania staat er toch ook een?


  ⚠️ Meld

 19. @M.S.:
  Jazeker: Ik heb best veel last van de nieuwe mast aan de Haersterveerweg, omdat hij veel te veel opvalt in het uitzicht en daarom mijn woongenot aantast.
  Toen ik daar hier mijn beklag over deed, kreeg ik te horen dat ik dan maar beter naar het platteland kon verhuizen…


  ⚠️ Meld

 20. Je moet klagen als hij in de Peperbus staat. Niet als hij er daadwerkelijk is… Inderdaad een onzinnige redenering, want dat doet volgens mij geen mens. Mijn oplossing indertijd bij ook zo’n groot lelijk reclamebord aan de overkant van de straat was: Goeie gordijnen kopen.


  ⚠️ Meld

 21. @Bernard

  Je moet klagen als hij in de Peperbus staat. Niet als hij er daadwerkelijk is… Inderdaad een onzinnige redenering, want dat doet volgens mij geen mens.

  Jawel Bernard, ik (wij) hebben dat regelmatig gedaan bij veel en uiteenlopende omstreden vergunningaanvragen.
  Te weten, omstreden sloopvergunningen, omstreden nieuwbouwplannen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, monumentenvergunningen, etc etc
  Ook hebben wij regelmatig gebruik gemaakt van ons recht om in te spreken.
  Maar altijd besliste de gemeenteraad in het voordeel van projectontwikkelaars, grote ondernemers en uiteraard in het voordeel van de eigen B&W plannen.


  ⚠️ Meld

 22. De reclamezuil vd McDonald by Berkum is helemaal te zot voor woorden. Niet alleen staat hy compleet verkeerd want hy verwyst naar een afrit die je dan net gepasseerd bent,hy is zo hoog dat hy het landschap verziekt.Mooie bomen en dan opeens zo’n gedrocht. Maar het ergste is de sterkte vd let-verlichting……my viel de zuil namelyk als eerste op vanuit myn werk (in een hoog gebouw hartje zwolle) en ik dacht dat het een vuurtoren was want km’s verderop SCHREEUWT het dusdanig dat het AL het andere licht overstemt uit de hele stad!!!! Eenmaal thuis gekomen… tja ik woon niet naast de snelweg maar qua licht kan ik er wel onder wonen. Het is krankzinnig…hoe laat het ook is..het voelt alsof je naast de McDonald woont. Kyk je uit je achterraam schreeuwt een grote zeer aan je ogen dien zo velle M je toe. Wat een nutteloos e lelijk ding. ..gewoon weg lelijk!


  ⚠️ Meld

Reageer