‘Vette’ uitdaging Jeugdprinses aan Stadsprins

Zwolle – Binnen carnavalsvereniging de Eileuvers is het al jaren de gewoonte dat de jeugdhoogheid en de Prins elkaar een uitdaging meegeven op elkaars receptie.

26_jan_2014-38.jpg

Zo kreeg Prins Paulus in december jl. – tijdens de “interne” receptie bij CV de Eileuvers – zijn uitdaging te horen. Prins Paulus – in het dagelijks leven Jan Paul Bakker – heeft een verbinding met de Zwolse Balletjes. Prinses Ilse Kok – nichtje van Ton Norp (van de gelijknamige Snackcorner) heeft een verbinding met bitterballen.  Een “vette” verbinding tussen beide hoogheden werd dus snel gelegd. Wie kan de mooiste ballen en kroketten draaien en rollen?

26_jan_2014-4.jpg

26_jan_2014-11.jpg

26_jan_2014-16.jpg

Deze zondagmiddag 26 januari was het dan zover. Hoogheid Paulus betrad de keuken samen met zijn adjudanten Knoop en Strik en ook Prinses Ilse was paraat met haar adjudanten Julia en Sanne. Na een deskundige instructie van “Sjuurielid” opa Anton Norp werd het gezelschap aan het werk gezet. Met behulp van een echt juryrapport werd gekeken naar onder andere het knijpen van de ragoutballen, het rollen van de kroketten en bitterballen, hygiëne en het uiterlijk. Zou Prins Paulus en zijn adjudanten slagen voor deze uitdaging, dan kregen zij een etentje van de drie dames aangeboden. Maar mocht de uitdaging niet slagen, dan restte alleen het eten van de eigen kroket en bitterbal. De eigen producties werden uiteindelijk met smaak opgegeten en de verbazing was dan toch best groot dat Hoogheid Paulus, Knoop en Strik met net iets meer punten dan Prinses Ilse, Julia en Sanne met de eer mocht strijken. Het etentje was in the pocket! Zondag 16 februari aanstaande – bij de receptie van Ilse – is het de beurt aan Paulus om de jeugdhoogheid uit te dagen, wij wensen beide “teams” alvast veel succes en plezier.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer