Be Quick vergeet topper te beslissen

Zwolle – Het is Be Quick zaterdagmiddag niet gelukt om de eerste plaats in de ranglijst over te nemen van Vroomshoopse Boys. Daarmee deed het team van Arnie Pot zichzelf te kort, want kansen om te winnen waren er wel degelijk.

Aan elkaar gewaagd. Zo kan de eerste helft van de topper tussen Be Quick en Vroomshoopse Boys worden omschreven. Het fysiek sterke Vroomshoop en het technischere Be Quick laten zien dat ze niet voor niets de bovenste plekken innemen. Op het veld ontvouwt zich een spannende wedstrijd, waarbij de kansen in de eerste helft schaars zijn. Een botsing tussen speelstijlen, waarbij de duels niet worden geschuwd. Vroomshoop krijgt de eerste kans van de wedstrijd in de 24e minuut, maar de Be Quickers zien tot hun opluchting dat Lars Scholten de bal net over de deklat kopt. Be Quick probeert de verdediging van Vroomshoop te slechten, maar schiet een paar keer te kort in de eindpass en het heeft de pech dat de bal af en toe net verkeerd valt. Uiteindelijk moet keeper René Kok zich nog een keer strekken bij een afstandsschot van Bas Buimer.

Na de rust lijkt Be Quick het laken naar zich toe te trekken. De achterste linie met Van Beek, Horstman, Blom en Minkjan geeft geen enkele kans meer weg en voorin ontstaan er in de loop van de tweede helft toch wat kansen. Na een mooie pass van Talha Özen ziet Michel Klink dat zijn lob net over een leeg doel verdwijnt. In de 54e minuut zet Bas Buimer Aron Tempelman in scoringspositie, maar zijn inzet mist snelheid en richting.

In de eindfase van de wedstrijd is het een paar keer Sander Aarten die over rechts goed het vijandelijke strafschopgebied binnenkomt maar zijn schot en eindpass missen precisie om Vroomshoop omver te werpen.

Voor Be Quick was deze wedstrijd een gemiste kans, terwijl Vroomshoop de handen dicht mocht knijpen met het punt. Sander Aarten: “In de eerste helft gaat het gelijk op, zijn de partijen aan elkaar gewaagd. In de tweede helft zetten we druk, winnen we vaak de tweede bal. Dan is het heel jammer dat het net niet lukt.”

Aron Tempelman: “In de eerste helft was het een strijd op het middenveld, waarbij we toch ook proberen om te bal te laten lopen en de vleugels te gebruiken. In de tweede helft spelen we beter, maar maken we de kansen niet af. Toch wil ook nog een compliment maken aan de jongens die niet altijd spelen. Wat we doen is echt een teamprestatie. Er is veel betrokkenheid.”

Van de achtervolgers verloor Enter Vooruit drie kostbare punten. RDC daarentegen won en nadert Be Quick nu tot op drie punten. Beide teams treffen elkaar volgende week in Deventer.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer, Aron Tempelman, Michel Klink en Talha Özen. Bij Be Quick werd vanmiddag niet gewisseld.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer