Presentatie schaatsploeg Team Zwolle

Zwolle – Komende maand vinden in Sotsji de Olympische Winterspelen plaats. Hoe cool is het om zelf eens mee te doen aan de Winterspelen? Die mogelijkheid is dit jaar voor een aantal kinderen weggelegd. Op alle 22 IJstijd!-banen in Nederland werden de voorrondes van de schaatswedstrijd georganiseerd. De overdekte IJsbaan in Zwolle vaardigt ook een team af dat op zondag 2 februari in het Olympisch Stadion deelneemt aan de finale van de landelijke IJstijd! Winterspelen.

team_zwolle.jpg 

De kwalificatierondes in Zwolle werden door SportService Zwolle op drie opeenvolgende donderdagen in januari georganiseerd. Tachtig kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben een clinic gevolgd om zich voor te bereiden op de schaatsdisciplines die in Amsterdam aan bod komen: 400 meter, estafette, marathon en ploegenachtervolging. Tien kinderen hebben zich geplaatst voor de finale. De schaatsequipe werkt onder leiding van Schaatsvereniging Zwolle op woensdag 29 januari nog een training af in de Scheg. Daarnaast gaat er ook een uit tien kinderen bestaande ijshockeyploeg naar Amsterdam. Deze kinderen zijn allen afkomstig van het Carolus Clusius College in Zwolle. Ook het ijshockeyteam gaat nog een keer trainen voorafgaand aan de finale op 2 februari. De complete Zwolse afvaardiging werd zondagmiddag bij de overdekte IJsbaan in Zwolle gepresenteerd. Ook de ambassadeur van de Zwolse IJsbaan equipe, Linde Gilsing, was bij deze presentatie aanwezig.

Team Zwolle:

Linde Gilsing (ambassadrice)

Bo Meijer (schaatsen)

Maura Noordermeer (schaatsen)

Nanne Walkate (schaatsen)

Veerle de Vries (schaatsen)

Nathalie Adelerhof (schaatsen)

Jesper Dijksma (schaatsen)

Jorrit Veenhuis (schaatsen)

Randy Stolz (schaatsen)

Merijn van Dunnen (schaatsen)

Fabian van Dunnen (schaatsen)

Stijn de Jong (ijshockey)

Luc Veenhuis (ijshockey)

Marc Knottnerus (ijshockey)

Milan van Halm (ijshockey)

Lucas Klaren (ijshockey)

Bo Bilkoc (ijshockey)

Britt van Boven (ijshockey)

Zoe Reijnen (ijshockey)

 

IJstijd! Winterspelen beker

Op de coolste baan in Amsterdam strijden bijna vijfhonderd kinderen tussen 10 en 14 jaar in teamverband om de IJstijd! Winterspelen beker. Winnaar wordt het team, dat op de volgende disciplines de hoogste score behaalt: schaatsen (400 meter, estafette, marathon en ploegenachtervolging), ijshockey, supporters, sportiviteit & respect en tot slot welk team de coolste outfit heeft. De openingsceremonie vindt om 9.00 uur plaats. Rond 13.00 uur worden de prijzen aan de winnaars uitgereikt, gevolgd door de sluitingsceremonie.

 

Schoolschaatsen!

SportService Zwolle verzorgde in de periode tussen 7 december 2013 en 26 januari 2014 Schoolschaatsen! op de ijsbaan bij het Rodetorenplein. SportService Zwolle kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen weken. “Maar liefst zestienhonderd kinderen van achttien verschillende scholen uit het regulier en speciaal basisonderwijs hebben kennisgemaakt met de schaatssport. Onder deskundige leiding hebben zij hun schaatstechnieken kunnen oefenen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

 

Over IJstijd!

IJstijd! Schaatsen in jouw buurt is een initiatief van de KNSB in samenwerking met KPN, ERU en mediapartner Sky Radio. In de afgelopen maanden vormden 22 tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJstijd!. Deze tijdelijke kunstijsbanen garandeerden schaats- en ijsplezier voor jong en oud dicht bij huis, ongeacht het weer. Daarnaast was het heerlijk opwarmen in de gezellige horeca met warme drankjes en winterse hapjes. Kijk voor de nog resterende landelijke activiteiten op schaatsen.nl/ijstijd. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goed idee Berend Jan! Sport Service doet veel voor de kinderen uit het Speciaal onderwijs. Wie weet dus volgend jaar.

    Heel veel succes Team Zwolle!    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.