Samenwerking Windesheim en PEC Zwolle

Zwolle – Hogeschool Windesheim en PEC Zwolle hebben een overeenkomst ondertekend voor een intensieve samenwerking in de komende jaren. De voetbalclub en hogeschool gaan elkaar ondersteunen met de uitwisseling van kennis, faciliteiten, stageplaatsen, projectondersteuning en het wederzijdse netwerk.

De afgelopen jaren wisten veel studenten de weg van Windesheim naar PEC Zwolle te vinden voor stage- of afstudeerprojecten. Dit was voor beide organisaties aanleiding om wederzijdse ambities uit te spreken en verdere samenwerking te verkennen. Jan van Iersel, directeur Business, Media en Recht van Windesheim: "Wij kwamen tot de conclusie dat wij elkaar nog meer op onze sterke eigenschappen kunnen benutten. De kracht van Windesheim ligt in onze kennis en onderzoek op bijvoorbeeld allerlei managementgebieden en in verschillende sectoren in de regio Zwolle. Wij hebben docenten, onderzoekers en studenten die organisaties waardevolle ondersteuning bieden bij projecten en invulling van stageplaatsen en vacatures. De kracht van PEC Zwolle is de aantrekkingskracht en het brede netwerk van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. PEC Zwolle heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot kloppend hart van de regio Zwolle, door waardevolle economische en maatschappelijke initiatieven. Mede door de inzet van onze studenten. Door de bundeling van onze kennis en netwerken kunnen wij de dynamiek van onze organisaties én de regio verder versterken."

Edward van Wonderen, algemeen directeur PEC Zwolle: “Windesheim wordt kennispartner van PEC Zwolle. Dit betekent concreet dat Windesheim kennissessies gaat organiseren voor ondernemers, verenigd in het grootste zakelijke netwerk van de regio, in het centrum van de regio Zwolle: het IJsseldelta stadion. Windesheim ondersteunt PEC Zwolle daarnaast met de inzet van hbo-studenten bij projecten, evenementen en het invullen van stageplaatsen. Naast kennispartner, wordt Windesheim ook regiopartner van de club. Dit houdt in dat Windesheim samen met PEC Zwolle, gemeenten, ondernemers en andere onderwijsinstellingen optrekt en in gerichte projecten verder bouwt aan een krachtige regio Zwolle. Met deze initiatieven creëren we uiteindelijk werkgelegenheid voor de toekomstige generaties studenten van Windesheim.”

De samenwerking betekent ook dat de algemeen directeur van PEC Zwolle aan de slag gaat als ‘Entrepreneur in Residence’ bij Windesheim. Edward van Wonderen: “Tijdens colleges mag ik namens PEC Zwolle onze ervaring en visie met studenten delen. Ik hoop hiermee mijn enthousiasme voor het ondernemerschap over te brengen op de toekomstige generatie.”

Artikel delen:
Reacties 3
 1. PEC Zwolle is de aantrekkingskracht

  Maar wat als PEC ooit weer eens degradeert. Ze zitten nu in de lift en hebben exposure. Wat als het gaat rommelen? Een heel normaal verschijnsel in het betaald voetbal. Associeren Landstede en Windesheim enz. zich dan ook met PEC als partner?


  ⚠️ Meld

 2. wanneer pec weer degradeert zitten ze alsnog tien divisies boven het niveau van Windesheim…. het is dat ze de enige in Zwolle en directe omgeving zijn die HBO aanbieden, anders totale leegloop… prutsers


  ⚠️ Meld

 3. ach, straks is ieder clubje een partnership met elkaar aangegaan (lekker belangrijk PR gevoerd!), en verandert er zoals gewoonlijk helemaal niets voor de buitenwacht.


  ⚠️ Meld

Reageer