Kennismakingsles Schrijversvakschool in Zwolle

Zwolle – De Schrijversvakschool voor Noord-Nederland houdt maandag 3 februari in Zwolle een kennismakingsles voor de cursus Elementaire Schrijftechnieken. Geïnteresseerden kunnen dan kennismaken met de lesstof en de school. Ze moeten zich vooraf opgeven voor de kennismakingsles via contact@svsgroningen.nl. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Er worden schrijfopdrachten uitgevoerd en er wordt meer verteld over de cursus. Zowel de kennismakingsles als de cursus zelf worden gegeven op De Verhalenboot, Pletterstraat 20 te Zwolle. Meer informatie en aanmelden voor de cursus: www.deverhalenboot.nl/schrijversvakschool.

De cursus Elementaire schrijftechnieken is een gedegen basisopleiding voor mensen die verder willen met het schrijven, die handvatten zoeken voor het maken van hun eigen teksten. De cursisten krijgen les in het schrijven van proza, poëzie, essay, toneel en scenario. De cursus wordt verzorgd door een aantal verschillende vakdocenten. De cursus biedt toegang, na beoordeling van het werk van de cursisten, tot de vierjarige deeltijdopleiding van de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland in Groningen. De cursus zelf betreft twaalf maandagavonden van 19.00-22.00 uur, startend op 10 maart.

Meer informatie over de Schrijversvakschool
De Schrijversvakschool Groningen, schrijversvakschool voor Noord-Nederland, heeft haar hoofdvestiging in Groningen en biedt daarnaast ook cursussen aan in Zwolle, op De Verhalenboot. De Schrijversvakschool voorziet in cursussen voor beginners en gevorderden, alsmede in een vierjarige deeltijdopleiding. Aan de afdeling fictie van de school kunnen cursisten lessen volgen in poëzie, proza, essay, toneel, scenario en in schrijftraining, het kernvak van de school dat ook onderwezen wordt in Zwolle. Bij de afdeling non-fictie gaat het om de schrijvende kant van de journalistiek, zoals interview, reportage, onderzoeks- en wetenschapsjournalistiek en om literaire vormen van non-fictie.

Over de Verhalenboot
Door de cursus Elementaire schrijftechnieken aan te bieden in Zwolle, wil de Schrijversvakschool cursisten uit verder weg gelegen provincies de mogelijkheid bieden gedegen schrijfonderwijs te genieten in een dichtbij gelegen stad. De Verhalenboot ligt aan de Thorbeckegracht in het centrum van Zwolle. Dit centrum voor het verhaal en voor het vertellen is bij uitstek geschikt voor cursussen en trainingen gericht op het vertolken van het verhaal in al zijn vormen.

Artikel delen:

Reageer