Officiële start nieuwbouw aan de Zuiderkerkstraat

Zwolle – Maandag is officieel gestart met de nieuwbouw van 12 energiezuinige huurwoningen die worden gebouwd aan de Zuiderkerkstraat in de wijk Assendorp. De woningen sluiten aan op de bouwstijl van de wijk, maken gebruik van duurzame energie en zijn levensloopbestendig. Wethouder Erik Dannenberg verrichtte samen met directeur Gerke Brouwer van Woningcorporatie Openbaar Belang en directeur Marco Prins van Koopmans Bouw b.v. de starthandeling. In de starthandeling stonden de stenen centraal van het voormalige Van Vilsterhuizen en de nieuwe woningen. Beide soorten stenen krijgen straks hun plek in de nieuwbouw.

impressie_vanuit_binnentuin.jpg

Aan de basis van het ontwerp van architect Lars Zwart van Op ten Noort Blijdenstein ligt het voormalige Van Vilsterenhuizen. Het voorhuis van het nieuwe gebouw wordt een kenmerkend onderdeel van het gehele complex en behoudt de sfeer van weleer. De zes comfortabele appartementen in dit klassieke gebouw passen hierdoor goed in het straatbeeld. Aansluitend op het voorhuis ligt een gemeenschappelijke hof met zes eengezinswoningen. In de nieuwbouwplannen die aannemer Koopmans Bouw uit Enschede realiseert, is een grote rol voor de zon als duurzame bron weggelegd. Zo plaatst de aannemer zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit, zonnecollectoren voor de verwarming van het water en bieden de ramen een groot oppervlak voor het opvangen van zonnewarmte. Koopmans hergebruikt bij de bouw materialen van het voormalige Van Vilsterhuizen daar waar het kan.

dsc_1085.jpg

vlnr: wethouder Erik Dannenberg, directeur Gerke Brouwer
(Openbaar Belang) en directeur Marco Prins (Koopmans Bouw b.v.) 

impressie_vogelvlucht.jpg 

De verwachte oplevering is najaar 2014. De woningen zijn zowel geschikt voor starters als voor ouderen door hun levensloopbestendigheid en worden onder de huurtoeslaggrens verhuurd. Halverwege de maand maart 2014 worden de woningen via de woningzoeker aangeboden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer