Cursus Digisterker

Zwolle – Leer werken met de elektronische overheid. DigiD gebruiken, huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven… Veel zaken kunt u tegenwoordig online regelen. De overheid, en dus ook de gemeente Zwolle, doet steeds meer via internet. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om met internet te werken. Daarom organiseert de gemeente Zwolle, in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle, de cursus Digisterker.

De cursus is bedoeld voor inwoners van Zwolle die al een beetje met internet kunnen omgaan. U leert wat DigiD is, hoe u het aanvraagt en hoe u er allerlei zaken mee kunt regelen. Ook leert u hoe u informatie kunt vinden op websites van de overheid, bijvoorbeeld op www.zwolle.nl, maar ook op de site van de Belastingdienst of Sociale Verzekeringsbank. Kortom veel zaken die u tegenwoordig online (via de computer) kunt vinden en regelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep gebruik van de computers in de Bibliotheek Zwolle.

Er zijn meerdere cursussen gepland. Een cursus bestaat uit maximaal vier bijeenkomsten. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep gebruik van de computers in de Bibliotheek Zwolle, aan de Diezerstraat. Voor de cursus betaalt u tien euro.

  • De eerstvolgende cursus start op vrijdag 7 februari 2014, van 13.00 tot 15.00 uur. Overige cursusdata zijn 14, 24 en 28 februari 2014.
  • Op dinsdag 25 februari 2014 start een avondcursus, van 19.00 tot 21.00 uur. Overige cursusdata zijn 4, 11 en 18 maart 2014.
  • Donderdag 27 maart 2014 volgt een ochtendcursus, van 10.00 tot 12.00 uur. Overige cursusdata zijn 3, 10 en 17 april 2014.

Als een cursus volzit en u heeft zich als geïnteresseerde opgegeven, dan ontvangt u bij een volgende cursus een uitnodiging via e-mail. De cursusdata en plaatsen staan ook in de activiteitenagenda van de Bibliotheek Zwolle.

  • U kunt zich aanmelden via Bibliotheek Zwolle www.bibliotheekzwolle.nl/digisterker.

* DigiD is het systeem dat de Nederlandse overheid in 2004 invoerde om iemands identiteit te verifiëren. Onder andere de websites van Belastingdienst, de gemeente en de Sociale VerzekeringsBank vragen om het gebruik van uw DigiD.

Artikel delen: