Fietsenstalling op Rodetorenplein

Zwolle – Op het Rodetorenplein wordt de huidige parkeerplaats aangepast. Er komt een beheerde fietsenstalling voor 200 fietsen en een toilet voor mindervaliden. Na de zomerkermis dit jaar wordt het plan uitgevoerd.

fietsenstalling.jpeg 

In de stalling is ruimte voor 200 fietsen en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Daarnaast komt er een beheerdergebouw met daarin het toilet voor mindervaliden. De stalling wordt omheind door een haag zodat het een mooie en nette aanblik geeft. De openingstijden van de stalling (en daarmee het toilet) zijn een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluitingstijd, ook op koopzondagen. Er blijven twaalf betaald parkeerplekken over, waarvan er drie voor gehandicapten bestemd zijn. “Ik ben ontzettend blij dat we op deze plek een aantal functies die hard nodig zijn in de binnenstad kunnen combineren”, aldus wethouder Filip van As. Het definitief ontwerp voor de stalling en het mindervalidentoilet moet nog gemaakt worden. De realisatie is voorzien na de zomerkermis in 2014. Tot die tijd wordt een tijdelijke stalling gerealiseerd, vergelijkbaar met de tijdelijke stalling op het Grote Kerkplein. Zodra de stalling klaar is, wordt de beheerde fietsenstalling onder het Maagjesbolwerk gesloten.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Nog een fietsgarage?

  Net in de afgelopen periode weer gemerkt dat de parkeerplaatsen voor auto,’s zo gemist worden. 9 is toch veelste weinig?


  ⚠️ Meld

 2. Had daar de markt neergezet zodat de melkmarkt op zaterdag gebruikt kan worden voor terrassjes. Nu kun je op zaterdag middag nergens buiten zitten. Buiten de markt zou het ook leuk zijn op terrassjes op rodetorenplein te kunnen runnen. Nee nu staan daar fietsen een wc…. gezelligheid troef in zwolle. Zwolle zal een saaie stad blijven.


  ⚠️ Meld

 3. Het Rodetorenplein wordt echt het rommelhoekje van de binnenstad.
  Een nietszeggende waterpartij (watertrap) waar halverwege een kromme brug overheen is gebouwd.
  Rare onduidelijke gebouwtjes met veel glas en staal, veel rommelige stalen hekjes, containers en veel op-en afstapjes.
  En nu dus weer een fietsenstalling met haagjes om het op te leuken?
  Stedenbouwkundig lijkt het nergens op dus het wordt hoog tijd dat dat gewenste stadsbouwteam (stadsbouwmeester) er komt.


  ⚠️ Meld

 4. ‘Zwolle – Op het Rodetorenplein wordt de huidige parkeerplaats aangepast. Er komt een beheerde fietsenstalling voor 200 fietsen en een toilet voor mindervaliden. Na de zomerkermis dit jaar wordt het plan uitgevoerd.’
  …………………………….

  ‘Zodra de stalling klaar is, wordt de beheerde fietsenstalling onder het Maagjesbolwerk gesloten. ‘ ?????????????


  ⚠️ Meld

 5. Dus dit jaar nog een keer zomerkermis op rodetorenplein? Er is al zo weinig ruimte. Dom bezig hier in zwolle. Houd rodetorenplein voor terassjes, markt en voor evenementen.


  ⚠️ Meld

 6. Net in de afgelopen periode weer gemerkt dat de parkeerplaatsen voor auto,’s zo gemist worden. 9 is toch veelste weinig?

  Alle auto’s buiten de stadsgracht houden, onze historische binnenstad is niet meer geschikt om met autoverkeer te belasten. En als dat voor sommige mensen een reden is om in omliggende plaatsen te gaan winkelen moeten ze dat lekker doen.
  Voorbeeld: Een groot deel van de auto’s die door de Nieuwstraat rijdt (achter de Hema) is vaak ‘onzin’ verkeer. Even een boodschapje doen, geen parkeergeld willen betalen waardoor er iemand achter het stuur blijft zitten en met ronkende motor blijft wachten.
  Voor de parkeerplekken naast de Librije winkel hetzelfde, hoe vaak ik daar wel niet ‘gewone’ auto’s op de invalideplekken heb zien staan, en wanneer ze allemaal vol zijn maar even voor “het Beugeltje” parkeren.


  ⚠️ Meld

 7. Laat het plein zoals het is en de markt moet ook blijven.

  De uitgebreide ”fietsenstalling” bij V en D is altijd afgesloten met een rood witte lint. Alleen op vrijdag en zaterdag mag je er je fiets plaatsen. Waarom uitbreiding?


  ⚠️ Meld

 8. Slecht plan. Zoals anderen ook al opmerken: rodetorenplein wordt echt een rommeltje. Ben ook geen voorstander van de huidige parkeerplaatsen al snap ik de middenstanders die graag de parkeerplaats behouden.

  Maar dit plan ziet er echt willekeurig en ondoordacht uit. Hele pleib wordt allegaartje zonder duidelijke visie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.