Gewapende overval bij snackbar in Assendorp

Zwolle – Dinsdagavond rond 23.30 uur heeft er bij Kolk Snackpoint in de wijk Assendorp een overval plaatsgevonden. De politie zette na de overval Burgernet in. Het aantal benaderde deelnemers was: 3943.

overvallerkolk.jpeg 

De dader zou een wapen bij zich hebben wat leek op een pistool. Signalement: een man met een donkere huidskleur, draagt een donkere jas, een grijze jogbroek en witte gympen. De dader is op een fiets richting het centrum van Zwolle gevlucht. Woensdag 08.00 uur was de dader nog niet gevonden. Tips over dit incident mogen doorgegeven worden aan het meldnummer 0900-8844. 

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Oppakken,10 jaar vastzetten op water en brood en dan het land uit om nooit meer toegelaten te worden. Vies tuig,ze weten helemaal niet wat ze een ander aan doen !!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 2. En daar hebben ze natuurlijk van geleerd en daarom hangt er nu ook een HD camera op ooghoogte achter de toonbank waardoor ze nu haarscherpe beelden van de dader hebben. Of…


  ⚠️ Meld

 3. Op het moment van de overval stonden er vier klanten in de zaak. Voor eigenaren Esther (36) en Marcel Vredeveld (42) is het de vierde overval in acht jaar tijd. Het echtpaar looft, net als voorgaande keren, duizend euro beloning uit voor degene die hen op het spoor van de dader kan brengen. “We willen een statement maken naar onze medewerkers en de samenleving. Zo’n man moet gelijk van de straat. Wij tolereren dit niet”, zegt Esther Vredeveld.

  Stentor


  ⚠️ Meld

 4. Weer gaan we schreuwen dat die gast zwaar bestraft moet worden dit en dat, maar wanneer die gepakt wordt en van de rechter weer de gevangenis in moet wordt het weer paar jaartjes en dan wie weet mag die eikel eerder vrij, jammer dat de rechter niet voldoende besef heeft in onze “Modernerechtstaat” dat dat soort misdrijven echt keihard aangepaakt moeten worden..
  Sterkte slachtoffers!


  ⚠️ Meld

 5. @br de straffen zijn de afgelopen 15 jaar heel veel zwaarder geworden. Je onderbuik gevoel heeft geen hechting in de realiteit. Dat basseer je op die enkele zaak die groot in de media wordt uitgelicht.


  ⚠️ Meld

 6. De straffen kunnen wel zwaarder zijn geworden , maar er schijnt een
  gigantisch aantal veroordeelde criminelen nooit de binnenkant van de gevangenis te zien.


  ⚠️ Meld

 7. UPDATE:

  De man kwam omstreeks 23.30 uur de cafetaria binnen waar op dat moment nog enkele klanten en personeelsleden aanwezig waren. Hij bedreigde hen met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens is hij met een geldbedrag lopend weggegaan Er werd gezien, dat hij in de Papaverstraat een fiets had staan. Hiermee reed hij richting de Molenweg.

  Getuige met ijsje gezocht
  De gewaarschuwde politie begon een zoektocht naar de overvaller, van wie een signalement bekend was. De personeelsleden en slachtoffers werden opgevangen en de eerste verklaringen werden opgenomen. In dit onderzoek wil de politie nog met een jongen en een meisje spreken die voor de komst van de politie de cafetaria al hadden verlaten. De jongen had een ijsje gekocht.

  Signalement overvaller
  Van de overvaller is het volgende signalement bekend: hij is ongeveer 1.75 -1.85 meter lang en zijn huidskleur is donker bijna zwart. Hij droeg een lichtgrijze joggingbroek, een zwart jack met capuchon en witte gymschoenen. Hij had zijn gezicht bedekt met een bivakmuts.

  Tijdens het politieonderzoek is een sporenonderzoek ingesteld en wordt ook een buurtonderzoek verricht.

  Tips van getuigen zijn welkom op 0900 ?? 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 ?? 7000.


  ⚠️ Meld

 8. Hert als je patat te duur vindt moet je het niet kopen!

  Ik heb geen enkel begrip voor een overval.

  Zwolle wordt er de laatste tijd niet leuker op
  >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 9. Beste lezers,
  Bedankt voor jullie medeleven.
  Helaas was het voor de vierde keer raak.
  Bij deze willen we dan ook iedereen die iets weet oproepen om contact op te nemen met de politie of met ons.
  Dit kan ook anoniem.
  Voor de gouden tip hebben wij :

  1000 euro beschikbaar gesteld.

  Help ons dit stuk tuig van deze laffe daad van de straat af te halen.

  Bel 06-21886958


  ⚠️ Meld

 10. Wat betreft de camerabeelden kunnen wij jullie laten weten dat deze waarschijnlijk morgen in onder de loep te zien zijn .
  Mocht dit niet zo zijn dan zullen wij in overleg met de politie deze zsm publiceren .
  We houden jullie op de hoogte…..  ⚠️ Meld

 11. Beste lezers,
  Helaas waren de beelden niet in onder de loep te zien vanavond.
  Er is alleen een foto op internet gepubliceerd.
  In de zaak hangen ook een aantal foto’s.
  de dader had een soort van bivakmuts op daardoor is hij inderdaad op deze foto niet echt herkenbaar.
  Daarom gaan wij morgen een aantal beelden op youtube en Facebook plaatsen waarop je de dader kunt horen en kunt zien.
  Hij is namelijk zeer herkenbaar door zijn stem,taalgebruik en gedrag.
  De dader gebruikte de woorden MAAK AAN en ANDELEE ANDELEE.
  Wij hopen dan ook dat iemand deze woorden herkent in combinatie met een persoon die voldoet aan de omschrijving.
  Voor tips bel:06-21886958
  1000 euro beloning voor de gouden tip.  ⚠️ Meld

 12. Dit soort tuig hoort gewoon langdurig achter de tralies, zonder recht op vervroegde vrijlating!
  En ik ben zo langzaamaan ook klaar met het gezeur dat iemand een tweede kans verdient. Straffen in Nederland zijn een lachertje.
  Als voorbeeld: De kopschoppers in Eindhoven (willens en wetens iemand op zijn hoofd schoppen die op de grond ligt en geen verzet pleegt) krijgen resp. 24 en 10 maanden cel.
  Een pooier in Amerika die een klant soortgelijk schopt omdat hij niet wil betalen: 100 jaar cel.
  Ik ben overtuigd van het feit dat hogere straffen een preventieve werking hebben op dit soort tuig.
  Ander voorbeeld, andere categorie: Door hoge straffen is Singapore de schoonste (peuk of kauwgom op straat gooien kost je al gauw honderden Euro’s) en veiligste stad ter wereld.
  (bron:http://www.singaporevoorbeginners.nl/)

  Ik besef dat er aan langere straffen ook nadelen kleven en dat er gedegen gekeken moet worden naar veel bredere zaken dan alleen de duur van de straf, maar ik kan het niet verkroppen dat slachtoffers levenslang krijgen, terwijl daders na een poep en een scheet weer buiten staan, op zoek naar nieuwe slachtoffers.

  Sterkte voor de medewerkers en de klanten die dit mee hebben moeten maken en ik hoop dat hij snel gepakt wordt.


  ⚠️ Meld

 13. Goede zaak dat het filmpje gepost is. Jammer alleen dat dit de verdediging in de kaart speelt als ze dit stuk uitschot pakken. Ze zullen dan argumenteren dat hij al genoeg gestraft is.


  ⚠️ Meld

 14. @Japser:
  Ik snap de weg die je op wilt, maar door hogere straffen én nieuwe tactieken bij de politie (pakkans is hoger), is de criminaliteit in New York tussen vanaf 1993 met 75%(!) gedaald.

  Hogere straffen op zich is niet de oplossing, geheel mee eens. Zaken als preventie (waarom gaat iemand het criminele pad op) en betere methodes voor opsporing zijn hierin minstens zo belangrijk. Ik geloof alleen wel in de precedent werking van hoge straffen. We moeten er ook eens vanaf dat, zoals Plantje zegt, men al genoeg gestraft is door een filmpje op internet te zetten. Als je willens en wetens iemand bedreigt, verlies je voor mij alle recht op privacy!


  ⚠️ Meld

 15. Amerika??? daar is het aantal moorden veel hoger dan hier, zitten mensen jaren lang vast voor iets wat ze niet gedaan hebben, of worden uit wraak door de overheid vermoord, en dan blijkt jaren later dat ze het niet gedaan hebben… nee dat is ook niets…. langer vast houden helpt natuurlijk wél…zolang zo’n kneus vast zit…kan hij niets uithalen. wat ook helpt…verplicht verhuizen naar de wijk waar de politicus woont, liefst naar wassenaar of zo.


  ⚠️ Meld

 16. @Mul verklaar je nader.
  Volgens mij gaat koopt deze persoon een wapen. Kleedt hij zich zo onherkenbaar mogelijk, stapt een snackbar in om iemand te bedreigen (en wellicht voor het leven te tekenen), met als doel een paar lullige Euro’s te scoren.
  Kortom, hij heeft er vantevoren goed over nagedacht. Of had hij misschien verwacht dat hij daar naar binnen kon gaan, er niemand zou zijn en het geld in een zak op de toonbank voor hem klaarstond?


  ⚠️ Meld

 17. Klopt natuurlijk wat je zegt passant. Ik leg de nadruk verkeerd. Wat ik bedoel is dat er situaties kunnen ontstaan in iemands leven, buiten eigen schuld om, dat ze om hun kinderen te voeden een criminele daad plegen. Dat is dan niet ok en mag gestraft worden, maar om extra te straffen door zijn privacy af te nemen, vind ik zeer discutabel.
  Ik denk dat het schenden van privacy vooral noodzakelijk moet zijn in het opsporingsproces en niet slechts een handigheidje. Ook moet de strafmaat er volledig buiten staan. Dus geen vermindering vanwege privacyschending, simpelweg omdat het een opsporingsmiddel sis en geen straf. Anders heeft het er de schijn van dat een officier van justitie zonde tussenkomst van een rechter en rechtsgang een deel van de straf bepaalt.


  ⚠️ Meld

 18. Men moet het beschermen van de privacy van zulke overvallers opheffen en ze duidelijk in beeld brengen zodat een ieder ze herkend.Misschien dat deze gasten dan eens na gaan denken .Nog altijd worden de daders beter beschermt dan de slachtoffers.Op zijn Arabisch straffen de klauwen afhakken dan stelen ze nooit weer


  ⚠️ Meld

 19. Volgens mij zitten we wel aardig op één lijn Mul, had al het idee dat jou opmerking breder bedoeld was, maar het stond wel een beetje vreemd.


  ⚠️ Meld

 20. Wanneer gaan we eens spreken van discriminatie als een donker getint iemand weer een blanke of een blanke zaak overvalt?

  Graag nog een link naar de juiste facebook pagina of naar filmpje waar de stem ook op te horen is.

  Veel sterkte aan de snackbarhouders…


  ⚠️ Meld

 21. Ik vind het jammer dat er zo vaak geroepen wordt om het beleid breed te veranderen op basis van zeer specifieke zaken. Rechtspraak is niet zo simpel dat je het in 1 pagina kan vangen. Ook al lijkt het dat soms wel.

  Hou er ook hier weer rekening mee dat je met het tonen van beelden ook mensen die lijken op de verdachte, verdacht maakt. Zeker in combinatie met de hele hooivorken en fakkels houding die deze zaken in mensen losmaakt, kan dat nog wel eens fout aflopen (sterker nog, dat is recentelijk zelfs nog gebeurt).


  ⚠️ Meld

 22. Daarom straks binnenkort een chip in de bips die registreert waar je bent en verblijft.

  Want het huidige systeem voldoet niet en de dader wordt teveel beschermd. Want zo zielig. Ook voor de mensen die op de dader lijken.  ⚠️ Meld

 23. Tuurlijk reageren wij hier (en eerder) op specifieke zaken, want die zijn nu eenmaal in het nieuws. Ik sluit mij aan dat rechtspraak niet simpel is, maar zoals zoveel zaken kan je het wil simpel maken.
  Gewoon standaard straffen invoeren die recht doen aan het vergrijp. Het is van de zotte dat je in Nederland een hogere straf krijgt als je belastingfraude pleegt, dan wanneer je iemand bedreigt of, erger nog, vermoord. Beide is fout, maar staat absoluut niet in verhouding met elkaar.
  Waarom wel standaard voor iedereen dezelfde boete bij een verkeersovertreding, maar niet bij andere vergrijpen?
  Uiteraard moet er gedegen onderzoek zijn zodat zeker is dat een verdachte ook daadwerkelijk dader is.

  Privacy vraagstuk is inderdaad lastig. Daar heeft Japser een punt waar ik me bij aan kan sluiten.


  ⚠️ Meld

 24. Tuurlijk Jasper, dan maar helemaal geen beelden meer uitzenden. Want stel je voor dat iemand op deze persoon lijkt en als verdachte word aangehouden. Het woord zegt t al verdachte. Als je niets met deze laffe overval te maken hebt word dat gauw genoeg duidelijk. Heb daar zelf ervaring mee mogen maken een aantal jaren geleden dat ik erg op een verdachte leek, qua kleding en postuur. En kan je zeggen dat is geen pretje om mee te maken. Politie deed gewoon hun werk maar je schrikt je rot op zo’n moment. Jouw opmerking over fakkels en hooivorken vind ik persoonlijk nogal een belediging voor je medeburgers. We leven niet meer in de middeleeuwen. Maar blijf jij maar lekker je roze bril ophouden, je ogen sluiten voor de realiteit waar in we nu leven. Gelukkig leven wij hier in een land met onafhankelijke rechtspraak. En daar heb ik zelf nog steeds alle vertrouwen in.


  ⚠️ Meld

 25. @BertK met een chip maak je direct IEDEREEN verdachtte. Ik wil helemaal geen chip in mijn lijf waar ik continue mee in de gaten word gehouden omdat ik wellicht misschien een misdaad zou begaan. Je hebt gelijk, dan wordt de dader niet meer beschermt, want dan wordt niemand meer beschermt. En regeringen hebben voldoende vaak bewezen dat ze met dat soort vergaande controle totaal niet te vertrouwen zijn. Deze misschien wel, maar wie garandeert mij dat de volgende dat ook is?

  @Passant standaard straffen klinkt in theorie goed, maar er zijn maar heel weinig zaken die 100% duidelijk en zonder invloedbare omstandigheden zijn. Juist bij de delicten die zwaarder zijn dan waar we een boete voor geven, hebben we onderzoek nodig, waar vrijwel altijd uit blijkt dat die zaak iig op een paar onderdelen uniek is. Om jouw voorbeeld te gebruiken, moord is erger dan belastingfraude. Ben ik het helemaal mee eens. Maar als je kijkt naar hoeveel mensen het raakt (dan hebben we het over grote bedragen), kan fraude ook een zeer grote, wel een andere, impact hebben. Ik ben blij dat we daar in Nederland goed opgeleide rechters voor hebben.


  ⚠️ Meld

 26. Wat ontzettend zielig voor die meiden die aan het werk waren,ik krijg er de rillingen van, ook had deze idioot veel lef omdat er nog klanten waren!! Die zullen ook wel getraumatiseerd zijn! Voor de eigenaren Marcel en Esther ook vreselijk want het is al vaker gebeurd. Voor iedereen die hier een grapje van maakt heeft blijkbaar zelf nooit zoiets ervaren. Dit zullen ze allemaal nog lang met zich meedragen. En vd kolk hoeft geen extra reclame te maken op deze manier, gemeen om dat te zeggen! Die kloot moet gewoon gepakt worden! Wens iedereen die erbij aanwezig was heel veel sterkte!


  ⚠️ Meld

 27. Beste lezers,
  Er is een zeer grote kans dat het om dezelfde dader gaat.
  Onze beloning van 1000 euro is nog steeds beschikbaar voor de gouden tip.
  Het patatje heeft ook een beloning uitgeloofd van 2000 euro voor de gouden tip die lijd tot de veroordeling van de dader.
  In totaal is er dus 3000 euro beschikbaar.
  Op onze Facebook pagina staan de videobeelden en foto’s van beide overvallen.
  Help ons door deze beelden zo vaak mogelijk te delen.
  Donderdag worden deze ook getoond in onder de loep RTV oost.
  Weet jij wie dit heeft gedaan of heb jij een tip die ons kan helpen bij het opsporen van de dader aarzel niet en geef dit door!
  Deze dader moet met spoed van de straat gehaald worden.
  Alvast Bedankt Snackpoint Kolk en Het Patatje.  ⚠️ Meld

Reageer