Darryl Lachman naar FC Twente

Zwolle –  De carriere van PEC Zwolle verdediger Darryl Lachman krijgt een vervolg in Enschede. Lachman, die het seizoen nog afmaakt bij Zwolle, tekent bij FC Twente een contract voor drie seizoenen.

05-07-2013_pec_zwolle_fotopersdag-spelers_en_staf_20.jpg 

Magazine Voetbal International meldt dat de 24-jarige verdediger komende zomer transfervrij naar FC Twente verkast. Voor Lachman bestond ook interesse van Werder Bremen, SC Heerenveen en Fullham. Recent zou ook PSV belangstelling hebben gehad voor de succesvolle speler van PEC Zwolle. De Zaandammer had in Zwolle een contract tot 30 juni 2014. Lachman ging via de jeugd van Ajax naar FC Groningen en kwam in 2009 naar Zwolle, waar hij uitgroeide tot een van de vaste waarden van het team. In de Eredivisie maakte Lachman voor PEC Zwolle twee doelpunten.

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Wij zijn de hoer van fc twente, de hoer van fc twentuhh wij zijn de hoer van fc twente…Hoeveel spelers gaan ze nog van pec overnemen?


  ⚠️ Meld

 2. gelijk naar huis sturen,
  en wel om de volgende reden weigeren bij zwolle te verlengen
  een aanbod van fc twente om gelijk te komen tijdens de winter pauze af te wijzen. maar wel dit aanbod aanvaarden zodat zwolle geen geld kan vangen. en dan hier lekker zonder druk trainen en spelen
  naar huis sturen die speler pec laat je zo niet behandelen.


  ⚠️ Meld

 3. En zo gaat PEC Zwole weer naar de donder draait het ploegje goed en gaan de mensen die je juist nodig hebt vertrekken.Dan ook maar gelijk langs de lijn zetten en een plaatsvervanger erop zetten .Jammer weer voor Ron Jans zijn opbouw wordt steeds afgebroken zo.Toch nog goed dat we in de beker zitten en redelijk in de stand van de eredivisie dus laat dat allemaal goed doorgaan succes


  ⚠️ Meld

 4. Wat een zielige en kinderachtige reacties, zolang spelers maar doen wat de supporters willen dan zijn het helden. Nu deze speler een stap hogerop maakt, is Zwolle te klein. Presteer zelf eens wat in jullie zielige leven in plaats van zo dom en gefrustreerd te reageren hier. Ik gun het deze speler van harte en dat hij transfervrij vertrekt is jammer, maar wel betaald voetbal anno 2014.


  ⚠️ Meld

 5. Ik gun de spelers alles, zelfs een overgang naar twente. Maar het stoort me dat PEC niet in staat blijkt een fatsoenlijke transfersom voor een speler te bedingen. Wat is daar zielig en kinderachtig aan?


  ⚠️ Meld

 6. Wat enorm jammer dat één van de beste spelers van PEC transfervrij vertrekt! Ik had echt gehoopt dat PEC nog een mooi bedrag zou kunnen krijgen voor zijn transfer deze winterperiode.

  Niet zo slim van hem om een paar maand geleden nog te roepen dat hij niet transfervrij zal vertrekken…

  PEC zal verder moeten en aangezien v/d Werff het niet slecht doet, voel ik er wel wat voor om hem meer speeltijd te geven ten koste van Lachman. Ook vanuit het oogpunt van ervaring op doen en groeien is dit beter voor v/d Werff.


  ⚠️ Meld

 7. Ben ik dan de enige pec supporter die blij is dat Lachman nog een half jaar bij ons speelt. Met Lachman zijn we verdedigend sterker en kunnen ook een hogere positie halen. Dat levert weer meer centjes en goodwill op.  ⚠️ Meld

 8. FCZ; Speler verlengt niet na dit dit seizoen, voor de club is er 1 mogelijkheid om geld te vangen als speler in winterstop vertrekt. Speler wil dat niet en zijn nieuwe club ook niet. Daar is niks illegaals aan, dat zijn sinds een aantal jaren de voetbalwetten. Simpel. Hij heeft altijd zijn stinkende best voor PEC gedaan en profiteert nu van zijn transfervrije status na dit seizoen. Dat is zijn goed recht.


  ⚠️ Meld

 9. Darryl Lachman, die in de jeugd bij Ajax voetbalde en via FC Groningen in Zwolle uitgroeide tot een fysiek sterke en snelle centrumverdediger met rushes a la Jaap Stam.

  Darryl Lachman de man die het gat dat Eric Botteghin achterliet direct en moeiteloos opvulde.

  Weer een speler wiens carri?re teneinde leek en die bij PEC Zwolle zich dusdanig goed heeft ontwikkeld dat er veel belangstelling voor hem was (Werder Bremen, Fulham, PSV, SC Heerenveen).

  Weer een speler die in navolging van Wildschut (VVV-Venlo > SC Heerenveen), Van den Berg (SC Heerenveen), Mokthar (FC Twente) en Achenteh (Vitesse) is doorgegroeid naar een hoger niveau.

  Darryl Lachman was onhoudbaar voor PEC Zwolle dat financieel tot het uiterste is gegaan om hem te behouden.

  Eerder was er sprake van een overgang in de winterstop. Financieel niet echt interessant gelet op zijn resterende contractduur (half seizoen) en de hoogte van de transfersom.

  Ik ben blij dat Darryl Lachman het seizoen bij ons afmaakt omdat een centrumverdediger met zijn kwaliteiten moeilijk te vervangen is. Een onmisbare speler om dit seizoen directe handhaving af te dwingen en om de bekerfinale te bereiken.

  Ik ben trots op het feit dat PEC Zwolle wederom heeft bewezen een hoog rendement te halen uit een beperkt spelersbudget. Dat spelers vertrekken is onderdeel van het groeiproces waarin de club nog middenin zit en ook onvermijdelijk. Ik heb vertrouwen dat er volgend seizoen een waardige vervanger wordt gehaald.

  Zaterdag Roda JC thuis. Desespereert nimmer en Noar Veur??n!  ⚠️ Meld

 10. Daar komen centjes bij, daar komen centjes bij, centjes bij!!!
  Als het zo door gaat wordt pec nog 14 of 15e , man man man alleen maar beetje opleiden en dna verkopen zodra de eerste met geld binnen komt, wie blijven er straks nog dan over??? Volgende jaar wil je niet eens dat jaarkaart hebben van mijn club… Maar de hoop blijft er nog wel…. PEC!!!


  ⚠️ Meld

 11. @Stadshagenees,
  1ik ben zeker niet zielig
  2 wat ik gepresteerd heb in mijn jonge leven zal jij zeker niet presteren ook al word je 150 jaar, En vraag nu niet wat ik al gepresteerd heb want dat zul ook niet begrijpen in die zelfde periode van 150 jaar.

  was getekend door ras echte Zwollenaar
  met een hart voor zijn club  ⚠️ Meld

 12. Prima keus van Lachman. Hij dient netjes zijn contract uit en heeft daarna de vrijheid om te kiezen wat hij wil.
  Dat kun je jammer vinden maar niemand valt iets te verwijten.

  Dat er een nieuwe vervanger komt is natuurlijk cruciaal maar gezien het verleden doet PEC dat prima. Ook mooi dat er nu genoeg tijd is om te kijken naar een soortgelijke of zelfs betere vervanging.

  Hopelijk is Lachman snel weer inzetbaar zodat we nog even kunnen genieten van zijn kwaliteiten die we nu ook hard nodig hebben.

  Forza Zwolle!  ⚠️ Meld

 13. Darryl zit hier dan 5 jaar, wat op zich een behoorlijke tijd is voor een voetballer. Ik denk 2 jaar Twente en dan…………
  Darryl, bedankt, maar eerst nog even ere div. behoud en de beker.
  Dit staat ook goed op jou cv.


  ⚠️ Meld

 14. Weer vertrekt een goed opgeleide jonge uit Zwolle. Ik ben bang dat dat zeker niet de verdienste is van de huidige trainer, heb namelijk niet het idee dat deze Ron Jans in vergelijking tot zijn voorganger(s) spelers ook echt beter kan maken.
  Het elftal waar Langeler zo mooi aan heeft lopen schaven, schuren en polijsten valt uit elkaar en wat ons rest is aankoop na aankoop waar na een paar wedstrijden het glazuur van je tanden afspringt.  ⚠️ Meld

 15. Jammer dat Lachman vertrekt, jammer dat PEC niets vangt, fijn dat Lachman nog een paar maanden blijft. Ook ik ben een Zwolse, ook ik heb hart voor PEC. Maar ik heb ook gemerkt dat de meeste spelers weer prima vervangen kunnen worden, er komt straks weer een nieuwe Lachman en wie weet willen we die dan op termijn ook weer niet kwijt. Wat ik wel jammer vind is dat er nog maar weinig “clubspelers” zijn, spelers waarmee je je verbonden kunt voelen. Tja.. zal wel een ouderwets standpunt zijn, maar ik gun het de echte PEC supporter! Maar volgens mij zijn we het allemaal over 1 ding eens: deze competitie is superspannend en ook daarvoor komen we naar het stadion!


  ⚠️ Meld

 16. PEC won afgelopen zaterdag toch maar mooi dik verdiend uit bij NAC. Ondanks dat NAC een dramatisch elftal heeft is dit een zeer goede prestatie. En dit zonder Achenteh, Mokthar en Lachman (geblesseerd). Denk dat het allemaal wel goed komt. De lijstjes met vervangers zijn er al en een aantal spelers heeft gewoon tijd nodig om te wennen in Zwolle. We kunnen hele verhalen houden hier maar soms moet je ook effe beetje geluk hebben.


  ⚠️ Meld

 17. Even afwachten of Lachman inderdaad nog even blijft!
  Kan best een trucje zijn om het Zwolle-front rustig te houden, door te suggereren dat Lachman dit seizoen in Zwolle blijft.

  Er is Munsterman veel aangelegen PEC Zwolle van z’n sterspelers te ontdoen. Niet de Eagles zijn Zwolle’s grote ‘sportvijanden’ , neen het is de sinds tijden grootste voetbalmacht in Overijssel (hoe lang nog), uit Enschede .

  Edoch: We blijven doorgroeien, heb er alle vertrouwen in.


  ⚠️ Meld

 18. Het is Lachman gegund. Raar dat hem van alles verweten wordt. Hij heeft een aantal jaren goed gepresteerd voor Zwolle, houdt zich aan zijn contract en gaat nu verder. Eigenlijk is tussentijds vertrekken minder netjes, al maakt het geld in dat geval natuurlijk veel goed.

  Geef deze jongen het respect dat hij verdiend. Mede door hem is Zwolle gegroeid en die groei zorgt er ook weer voor dat er aantrekkelijkere spelers geïnteresseerd zullen zijn in Zwolle. Daarnaast hebben we nog steeds drie internationals in dienst met een doorlopend contract. 🙂


  ⚠️ Meld

 19. heb namelijk niet het idee dat deze Ron Jans in vergelijking tot zijn voorganger(s) spelers ook echt beter kan maken.

  Die gedachte speelt bij mij al vanaf eind oktober.


  ⚠️ Meld

 20. Ik heb het al eerder gezegd en lees het hier ook weer wat een goede voetballer hij is maar Lachman is een overschatte voetballer en heeft PEC diverse punten gekost.De stelling van PEC is als je niet wilt blijven gaan we verder met spelers die dat wel willen en zijn vervanger doet het goed.. Het zal mij benieuwen


  ⚠️ Meld

 21. En weer een speler die PEC verlaat en voor een kampioenskandidaat tekent.
  De derde al in amper een half jaar tijd.
  Aan de ene kant best wel jammer, maar het geeft ook aan dat PEC een zeer goed technisch beleid voert, waardoor dergelijke spelers zich hebben kunnen ontwikkelen.
  De club wordt hierdoor alleen maar aantrekkelijker door voor andere talentvolle spelers om voor uit te komen.
  Nu wordt het tijd om daar ook financieel voordeel uit te trekken door zulke spelers langer vast te leggen, waardoor de club nog verder kan groeien.

  Darryl bedankt en veel succes!

  Europees voetbal lonkt! 😀


  ⚠️ Meld

 22. Geen enkele Nederlandse club kan zijn sterspelers vasthouden. Iedere club ziet spelers in de winter of zomer vertrekken. Dan wel naar een binnenlandse club met meer centen of naar het buitenland met heeeel veel centen.


  ⚠️ Meld

 23. Darryl Lachman verruilt PEC Zwolle voor FC Twente, de vraag is alleen nog wanneer. De 24-jarige verdediger bereikte vandaag een akkoord met FC Twente over een contract voor 3 jaar, dat komende zomer ingaat, maar volgens technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle is het ook mogelijk dat de verdediger nog deze week vertrekt. ‘Dat is nog steeds concreet. We hebben vrijdag om middernacht pas zekerheid of Lachman het seizoen bij ons afmaakt’, zei Nijkamp vandaag.

  AD.nl  ⚠️ Meld

Reageer