Vuurvogel en Meander voor UNICEF

Zwolle – Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en Meander Vocaal slaan de handen ineen voor een benefietconcert voor UNICEF. Het concert vindt op 6 februari plaats in de Plantagekerk in Zwolle. Tijdens het concert zullen klassieke werken van Berlioz en Rimski-Korsakov afgewisseld worden met filmmuziek van o.a. Hans Zimmer. Als solisten zullen de jonge sopraan Irene Hoogveld en de violisten Jet van Oosterhout en Chloë Elsenaar optreden. 
 
De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan de UNICEF-campagne “We gaan voor 0” waarbij het terugdringen van kindersterfte centraal staat.

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is in maart 2002 opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Momenteel telt het orkest 85 leden uit de wijde regio. Afgelopen juni behaalde het orkest de tweede plaats in de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. 
 
Het schoolkoor Meander Vocaal bestaat uit leerlingen van het Meander College die muziek als examenvak hebben gekozen. Het koor staat onder leiding van Martien Hovestad. Het repertoire is zeer gevarieerd: van pop en musical tot klassiek.
 
Kaarten voor het benefietconcert kosten € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,-. De kaarten zijn verkrijgbaar via het Meander College. Reserveren kan via een email naar: zwolle4unicef@gmail.com
Artikel delen:

Reageer