Partij-avond Partij voor Cultuur

Zwolle – Woensdag is duidelijk geworden dat de Zwolse partij-avond van De Partij voor Cultuur (De PVC. o.a. bekend van het Kerstbomenasiel en de Guerilla Tuin in de Van Karnebeekstraat) aan het eind van de verkiezingscampagne plaats zal vinden en wel op 13 maart 2014. Zwolse theatergroep The Young Ones stelt haar podium gratis beschikbaar.

  partijavond.jpg

De PVC ontvangt op een partij-avond gasten die invloedrijk zijn binnen cultuur en duurzaamheid. De partij-avonden krijgen de vorm van een theatrale talkshow. Denk aan De Wereld Draait Door meets Wim T. Schippers met veel ruimte voor discussie tussen het publiek en het professionele gastenpanel. Elke avond is anders. Dat betekent dat er een wisselend gastenpanel is, en lokale bands / theatergroepen / dansers / kunstenaars die door de avond heen, op geheel eigen wijze de thema’s invullen. Omdat de PVC zonder geld werkt (een avond bezoeken kost dus ook niks!) is het programma samengesteld met het oog op beschikbaarheid van acts en gasten.

Vooralsnog is duidelijk dat de avond er als volgt uit kan zien (alle genoemde gasten hebben bevestigd). Met een gevoel van “niets is zeker en daar kan nog meer bij” is de vraag aan het publiek: Wilt u Herman van Biologische slagerij Haverkort, live, een beest uit zien benen? (Voer voor discussie!) Terwijl Sandra Lange een tekst voordraagt over vleesverwerking? Terwijl de drone van Skydrone Zwolle opstijgt in een theaterzaal?

Tijdens een debat waarbij ook het Plantenasiel Zwolle kritisch zal zijn? Terwijl kunstenares Marit Otto de boel volgens eigen inzicht vastlegt? Dat dan weer live vastgelegd wordt door Tali Farchi? Onder de geluiden van Jantsje Procee? Terwijl Adriaan de Regt, directeur van het Stedelijk Museum Zwolle de huidige tijd duidt, en Jaco Meijboom haar licht laat schijnen over Zwolse stand van zaken? En ook de Stadstuinders Zwolle een duit in het zakkie doen? Met in ieder geval Joey van der Hart, Roland Bruijn, Daan Van de Konijnenburg, Jeroen Kriek, Directeuren van de ArtEZ Kunstacademie, de Piratenpartij Zwolle en vele anderen! Presentatie door partijleider van Hese.

Voor een impressie klik hier.

Artikel delen:
Reacties 12

Reacties zijn gesloten.