OPA Zwolle presenteert kandidatenlijst

Zwolle – De politieke beweging Ouderen Politiek Actief (OPA) heeft de definitieve kandidatenlijst van OPA Zwolle gepresenteerd: 1. Henri van ’t Slot. 2. Dick Spin. 3. Tommy Hak. 4. Trudy Kistemaker. 5. Leo Procee. 6. Hennie de Zwaan. Met deze lijst wil OPA zich gaan profileren. De inzet is 4 zetels.

opa.jpeg 

OPA had in Overijssel alleen een afdeling in Kampen, maar wil naast Zwolle ook een afdeling in Enschede en Almelo. Zwollenaar Van ’t Slot vindt dat ouderen betere kansen moeten krijgen om hun zegje te doen in de politiek, dat er meer respect moet komen voor ouderen die de stad hebben opgebouwd en dat de politiek zich sterk voor de groep ouderen moet maken.

OPA: Wij staan voor vrije politiek, wat houdt dat nu eigenlijk in? We geven dit in een aantal sleutelwoorden aan:

Modern
Jouw mening en betrokkenheid zijn mede bepalend voor de besluiten in de raad en je bepaalt zelf welke volksvertegenwoordiger in de raad komt.

Betrouwbaar
Jouw direct gekozen raadslid behartigt als partijonafhankelijke volksvertegenwoordiger jouw belangen en niet de belangen van een partij.

Eerlijk
Raadsleden komen hun beloftes aan de kiezers na en het college van wethouders functioneert  zonder partijbelang en wordt gecontroleerd door de raad.

Open 
Politici komen met hun eigen mening naar buiten en worden niet beperkt tot de mening van een partij.

Daadkrachtig
Onafhankelijke raadsleden kunnen snel beslissen en partijonafhankelijke wethouders  richten zich enkel op besturen en niet op politiek.

Stabiel
Het partijonafhankelijke college wordt gekozen voor de bestuurdersperiode van vier jaar en is niet afhankelijk van het functioneren van een coalitie.

Vrij
Iedereen kan zich verkiesbaar stellen en heeft gelijke kansen om gekozen te worden als vrije volksvertegenwoordiger.

We zijn hierdoor erg transparant, waardoor we als enige politieke partij weer onder mensen kunnen komen. De beloftes die wij maken, komen we ook na. Als we ergens voor staan dan zetten we onze schouders eronder om het op te lossen. We gebruiken geen lappen met tekst waar we de helft niet van na (kunnen) komen of waar we naar de verkiezingen niks mee doen. Wij luisteren naar mensen.

Waar staat OPA eigenlijk voor? 
We hebben met de kieslijst bij elkaar gezeten om onze belangrijkste speerpunten aan te geven in Zwolle. Daarnaast hebben alle kandidaten op de kieslijst zelf specifiek ook nog belangrijke speerpunten, deze zijn te lezen op onze persoonlijke websites. We vinden het erg belangrijk om de mening van de inwoners van Zwolle te horen en deze mee te nemen in onze besluitproces.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. wat moeten we toch met zoveel van die splinterpartijtjes in de gemeenteraad die het toch niet redden .Hoe voller de raadszaal met partijen hoe moelijker er besluiten komen want al die kleine partijtjes doen een besluit trager op gang komen met hun eigenzinnig beleid.OPAkan het wel vergeten met zijn 4 zetels belachelijk


  ⚠️ Meld

 2. Helemaal mee eens, als opa met 4 zetels erin komt dan komen wij met 8 zetels in de raad…… wat een optimisme, en het is allemaal niet zo erg als ze hun geluk beproeven maar de lwl verdient het eerder om na 3x in de raad gekozen te worden!! Ik gaf het al eerder aan: ze hadden beter bij ons aansluiting kunnen zoeken dan hadden we een sterk blok kunnen vormen tegen de huidige landelijke partijen!!
  al die splinterpartijen kosten ons verdorie allemaal stemmen en ze zijn weer verdwenen als ze er niet inkomen , zie LEV en Solidara !!
  Samen onder de LWL vlag hadden we veel meer kans gemaakt. jammer een gemiste kans voor hun.

  willem.:D:D


  ⚠️ Meld

 3. Iedereen heeft evenveel recht om met een partij aan de verkiezingen mer te doen. Ik ben benieuwd hoe de lokale partijen het in Zwolle gaan doen op 19 maart a.s.


  ⚠️ Meld

 4. wat heeft willem met solidara? een partij die het niet heeft gered. jammer, maar evengoed wel mensen die zich hebben ingespannen voor het welzijn van onze stad.  ⚠️ Meld

Reageer