Het Atelier wint schoolzwemkampioenschap

Zwolle – Woensdagmiddag vond in zwembad De Vrolijkheid de tweede editie plaats van het Zwolse schoolzwemkampioenschap. Dit kampioenschap was dit jaar in een officieel jasje gegoten. SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en Optisport Zwolle hadden de tweede editie uitgebreid. Dit jaar streden meer dan 100 leerlingen uit groep 3 tot met 8 om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2014’. De uitslag: 1. Het Atelier 2. De Zevensprong 1 3. De Wendakker 1. De Fair Play prijs ging naar Het Atelier.

29-01-2014__schoolzwemwedstrijd_zwembad_de_vrolijkheid_03.jpg 

Er deden negen basisscholen en 108 leerlingen mee om het klassement. De zwemmers gingen deze middag eerst te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Aansluitend begon de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma werd afgesloten met een ‘Fun estafette’. Tijdens de wedstrijden werd snel duidelijk wie er al op een zwemclub zit. Technisch goed en snel gleden de snelste leerlingen door het water op weg naar de overwinning. Het schoolzwemkampioenschap liet basisschoolkinderen op een creatieve en gezellige manier kennismaken met de zwemsport. De scholen die lokaal bij de top drie eindigden mogen op zaterdag 10 mei 2014 deelnemen aan het provinciaal kampioenschap van de provincie Overijssel.

29-01-2014__schoolzwemwedstrijd_zwembad_de_vrolijkheid_04.jpg

29-01-2014__schoolzwemwedstrijd_zwembad_de_vrolijkheid_02.jpg

29-01-2014__schoolzwemwedstrijd_zwembad_de_vrolijkheid_01.jpg 

Een groot deel van de leerlingen oefende op 15 januari jl. bij de zwemafdeling van Swol 1894. Er werd een intensief programma afgewerkt. “Tijdens deze training hebben we de techniek van de borst- en rugcrawl met de kinderen doorgenomen. Daarnaast hebben ze geoefend op de verschillende manieren van starten. Bij de borstcrawl start je vanaf het startblok, terwijl je bij de rugcrawl vanuit het water begint”, geeft Francin Hoefmans aan. Francin is verantwoordelijk voor de coördinatie van de schoolkampioenschappen vanuit Swol 1894. Voor de club is het zwemevenement een goede manier om kinderen op jonge leeftijd met de zwemsport in aanraking te laten komen. “Alle kinderen kregen na afloop een uitnodiging om een paar trainingen met ons mee te doen. Als ze zwemmen leuk vinden, zijn ze bij ons van harte welkom!”.

schoolzwemmen.jpeg 

Foto via Twitter: SportService Zwolle

Artikel delen:

Reageer