Drie voorleeskampioenen naar provinciale ronde

Zwolle – Woensdag werden bij Bibliotheek Zwolle de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Maar liefst 35 basisscholen uit Zwolle vaardigden een voorleeskampioen af. Tamar Laninga van De Zevensprong won vorige week de 1e ronde. Job van de Waeter en Maud Mobers wonnen deze middag de 2e en 3e ronde.

29-01-2014__voorleeswedstrijd_2e_en_3e_prijs-statenzaal_03.jpg 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een feestelijk voorleesproject voor kinderen uit groep 7 en 8. De landelijke wedstrijd kent een school-, lokale, regionale en provinciale voorronde. Uiteindelijk gaat uit elke provincie één kandidaat door naar de landelijke finale in Utrecht op 21 mei 2014. Vanwege het hoge aantal deelnemers werden er drie Zwolse voorrondes gehouden. De tweede en derde ronde vonden deze woensdag plaats. Uit elke ronde rolt een stadskampioen. Omdat er 35 Zwolse deelnemers waren, een ongekend hoog aantal, mag Zwolle dit jaar drie stadskampioenen afvaardigen naar de provinciale ronde. Deze ronde is op 16 april in het ZINiN theater in Nijverdal.

29-01-2014__voorleeswedstrijd_2e_en_3e_prijs-statenzaal_02.jpg 

29-01-2014__voorleeswedstrijd_2e_en_3e_prijs-statenzaal_01.jpg 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Centrales.

Artikel delen:

Reageer