Soroptimistclub Isalania in actie voor Fier Fryslân

Zwolle – Met een cheque ter waarde van 2.700 euro heeft de Soroptimistclub Isalania uit Kampen/Zwolle het expertise- en behandelcentrum Fier Fryslân blij kunnen maken. De Soroptimisten brachten het geld bij elkaar door het organiseren van de Female Fashion Fair, een tweedehandskledingbeurs, die zij voor de vierde keer organiseerden in Kampen.

Ieder jaar gaat de opbrengst naar een project voor vrouwen en meisjes. De keus viel deze keer op Fier Fryslân omdat de Soroptimistclub Isalania erg onder de indruk is van de vernieuwende aanpak van Fier bij de opvang van vrouwen en meisjes. Continu kijken ze of hun aanpak het juiste resultaat heeft en ze initiëren veel nieuwe initiatieven. Annemarie van Rijn, fondsenwerver van Fier Fryslân: “We zijn ontzettend blij met de cheque van de Soroptimisten. Hun steun aan onze organisatie gaat ook nog verder dan een financiële bijdrage. Zij zijn ook ambassadeurs om hun omgeving bewust te maken van het feit dat geweld tegen vrouwen iedere dag en vaak ook heel dicht bij je eigen omgeving voorkomt. Het bedrag wordt besteed aan het nieuwe opvanghuis, ‘ De Garaasje’ dat we aan het bouwen zijn.”

Fier Fryslân biedt hulp aan vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel, loverboys of huiselijk geweld. Hun opdracht is het voorkomen en stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. De organisatie heeft verschillende opvanghuizen en biedt de vrouwen en meisjes onderdak, begeleiding en scholing.

De Soroptimisten is een wereldwijde serviceclub voor vrouwen. In Nederland zijn er 102 clubs en samen hebben ze ruim 3200 leden. Het doel van de Soroptimisten is het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes, dichtbij en veraf en daarvoor steunen ze projecten in Nederland en daar buiten. De afgelopen jaren heeft Soroptimistclub Isalania o.a. projecten gericht op hulp aan slachtoffers van mensenhandel gesteund.

Artikel delen:

Reageer