Doe mee met de Week van de Amateurkunst

Zwolle – Van zaterdag 24 mei tot en met zondag 1 juni 2014 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. De WAK is een jaarlijks en landelijk evenement waarbij de beoefening en presentatie van amateurkunstactiviteiten een week lang centraal staat. Zwolle is één van de (ongeveer) 60 gemeenten die in 2014 een WAK organiseert.

Tijdens de WAK laten amateurkunstenaars in Zwolle uit alle kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Met optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Na drie eerdere edities in 2011, 2012 en 2013, coördineert Kunst & Zo ook in 2014 de WAK in Zwolle. Of je nu gitaar speelt in een band of dat jullie een koor of muziekvereniging zijn, of dat je graag schildert of als theatergroep regelmatig optreedt: op dat moment ben je bezig met amateurkunst. De Week van de Amateurkunst is dan ook voor iedereen die actief aan kunst doet, individueel of in groepsverband, jong of oud, met zowel structurele als incidentele activiteiten en voor zowel bestaande als nieuwe initiatieven in Zwolle.

Toon jouw enthousiasme en talent en meld je aan: dit kan zijn met een wervelend optreden, alleen of met jouw vereniging, inspirerende workshops, een boeiende expositie of misschien een open huis?

De match tussen jullie en Kunst & Zo als coördinator
Jullie bedenken en regelen de activiteit, wij geven graag tips en adviezen. Jullie organiseren de activiteit, wij organiseren de gehele WAK-communicatie en maken jullie amateurkunstactiviteit breed zichtbaar.

Samenwerking met Parkpret, de HESZ en Zwolle Unlimited
Verder streeft Kunst & Zo ernaar zoveel mogelijk amateurkunstenaars een écht podium te bieden tijdens de WAK. Daarom is Kunst & Zo de samenwerking aangegaan met Parkpret op zondag 25 mei in Park Eekhout, de Horeca Evementen Stichting Zwolle (HESZ) en Zwolle Unlimited dat plaatsvindt van 30 mei tot en met 1 juni.

Meer informatie over deze (buiten)podia is links op deze site te vinden onder het item ‘WAK-podiummogelijkheden’.

Wil je graag iets doen tijdens de WAK, maar zou je graag advies of informatie willen bij het opstarten of uitzetten van je plan, óók dan kun je bij ons terecht. Neem hiervoor contact op met Anne Bussink via het e-mailadres info@kunstenzo.nl of telefonisch op het telefoonnummer (038) 852 87 01.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Jullie project / idee met de daarbij behorende locatie, datum en tijdstip kun je tot uiterlijk 10 april aanstaande bij ons aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar info@kunstenzo.nl Ook dit formulier staat links op deze site vermeld.

Kunst & Zo kijkt er naar uit samen met de vele amateurkunstenaars in Zwolle een bruisende Week van de Amateurkunst neer te zetten!

Artikel delen:

Reageer