Kinderen controleren parkeergedrag bij IJsselhof

Zwolle – Donderdagochtend 30 januari stonden leerlingen van basisschool de IJsselhof uit Zwolle-Zuid klaar om ouder(s) te wijzen op gevaarlijk parkeergedrag rondom de school aan de Staatssecretarislaan.

controle_ijsselhof_3.jpg

Foto via Twitter @wa_Zwolle02 Danny Winkelman 

Vooraf aan de actie bij de school stonden er vaak auto’s op onveilige manier geparkeerd, wat vaak een doorn in het oog was van de overige ouders. Samen met twee politieagenten waaronder wijkagent Danny Winkelman en een verkeersouder gingen de kinderen rond 08.15 uur de straat op om een controle te houden. Voor de controle hadden kinderen een brief van school meegekregen waarin ouders werd gevraagd om hun kind(eren) op een veiligere manier naar school te brengen door gebruik te maken van de parkeerplaats bij de school. Ondanks de brief waren er toch nog enkele ouders die geen gebruik maakten van de parkeerplaats, waarop de kinderen de ouders aanspraken op onveilig parkeergedrag. Rond 08.30 uur was de actie afgelopen en waren de kinderen, politie en verkeersouder het er over eens dat deze actie een succes was. Ook later zal er nog weer gecontroleerd worden op het parkeergedrag van ouders.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Gewoon veel en veel strenger optreden, een aantal x dikke bekeuringen uitdelen. En dit op onverwachte momenten herhalen. Dan leren ze het wel af! Er is nu al zo veel jaren heel veel aandacht aan besteed en het helpt helemaal niets!

  Ik verbaas me al jaren over dit gedrag van ouders op de IJsselhof….die in veel gevallen vaak ook met de fiets zouden komen. Die ouders zijn te lui om dat te doen of om de auto een eind verderop te parkeren.
  Goed voorbeeld ook voor de kinderen.  ⚠️ Meld

 2. Het is ook niet te geloven als ik mijn kind, beiden op fietsen, naar school wil brengen. we moeten soms slalommend tussen al die auto’s manoeuvreren, wat soms echt tot gevaarlijke situatie’s kan zorgen.

  Ze letten ook voor geen meter op, nog slaperig in de auto, slecht zicht, donker, regen, mist en dan het liefst tegen school aan parkeren.
  Verder is het ook gezonder te lopen of te fietsen. Is het beter voor het milieu, je portemonnee en voor je adrenaline zo ’s morgens vroeg!

  De politie mag van mij wel regelmatig komen bekeuren!! Graag….:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.