Fantastisch Kinderfilm Festival in het Fraterhuis

Zwolle – Het rondreizende Fantastisch Kinderfilm Festival doet ook dit jaar het Fraterhuis weer aan. Op zaterdag 8 en zondag 9 februari opent het Fraterhuis haar deuren speciaal voor kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar. Het filmfestival nodigt jonge kinderen uit tot verbeelden aan de hand van films en een interactieve speeltuin. 

 

In 2014 is het thema De Keuken van Pruttel&Proef. Kinderen kunnen kennismaken met films die in het teken staan van de keuken, het restaurant, de eetcultuur, servies en keukengerei. Verder kunnen kinderen zich vermaken in de Speeltuin van de Verbeelding waar de heerlijke geur van eten hangt en het vrolijke gerinkel van servies klinkt. De kinderen zijn zowel kijker als maker. Het diverse filmprogramma omvat zowel oudere als nieuwe titels. De volgende films staan op het menu: Kom Ketchup!, Zweedse gehaktballetjes, Dierenvriendjes, Heksendrank & Drakenvuur, Pim & Pom, fijnproevers!, Dik Trom, Verhalen van Vadertje Beer en meer, Ratatouille, Laban maakt er een potje van, Minuscule, Wallace and Gromit: een zaak op leven en brood en Munya in mij.

 

De Keuken van Pruttel&Proef

In de Speeltuin van de Verbeelding kunnen kinderen op speelse wijze De Keuken van Pruttel & Proef ontdekken en ervaren. Ze spelen met beeld en geluid, vorm en kleur, en smaak en geur. Kinderen kunnen in een kleine studio filmpjes over tafelmanieren opnemen en afspelen of met pasta figuren creëren en die in een stop-motion filmpje tot leven brengen. Ook kunnen kinderen stap voor stap een Craque Madame Taartje bakken of een eigen limonaderecept mixen in de Limonadefabriek. 

 

Kom in het weekend van 8 en 9 februari samen, met het hele gezin, naar het Fantastisch Kinderfilm Festival. Neem gerust de tijd, want kinderen kunnen zich in het Fraterhuis een paar uur vermaken. 

 

Een kaartje kost €8,50 per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen, en geeft toegang tot één filmvoorstelling naar keuze en één dag onbeperkt toegang tot De Speeltuin van de Verbeelding (Vriendenkorting niet van toepassing). Voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.

 

Beeldbepalend

Met bijna 70.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is het Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is het Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer