Berkum naar getergd Go-Ahead Kampen

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij streekgenoot Go-Ahead Kampen, een ploeg die niet alleen slechts één puntje meer heeft maar volgens eigen zeggen ook revanche wil voor de ongelukkige 2-1 nederlaag die eerder dit seizoen in Zwolle werd geleden.

“Go-Ahead had bij ons vooral in de tweede helft meer verdiend. Voor rust konden we het goed aan maar daarna hebben we toen veel te veel ruimte weggegeven dus dat zal deze keer beter moeten,” constateert Berkum-trainer Roeland ten Berge. De Kampenaren kregen in die eerste wedstrijd vooral in de tweede helft een groot aantal kansen maar hadden de pech dat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis in geweldige vorm verkeerde en de één na de andere 100-procent-kans onschadelijk maakte.

 

Opgeveerd
Het naar de Hoofdklasse C gepromoveerde Go-Ahead had in die fase nog een moeizame start maar is daarna opgeveerd en de laatste weken doet de ploeg van trainer Marcel van der Steege het gewoon goed. De Kampenaren zijn nu al vijf wedstrijden ongeslagen en verraste twee weken geleden door titelkandidaat Genemuiden met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen, waarbij beide doelpunten in de laatste vijf minuten werden gescoord. Afgelopen zaterdag speelde Go-Ahead met 2-2 gelijk bij VVOG en ook nu viel het laatste Kamper doelpunt in de slotminuten. Dat was een prestatie die er zijn mag want Go-Ahead stond toen nog met 10 man omdat Mark Koomen met een volgens velen onterechte rode kaart weg was gestuurd. Zelfs in ondertal waren de Kampenaren dominant en ook na de late gelijkmaker waren er kansen op een overwinning voor Go-Ahead. “Uiteindelijk dwongen we de verdiende gelijkmaker zelf af. Als we deze wedstrijd met elf man konden doorspelen, hadden we hem winnend afgesloten,” vond trainer Van der Steege na afloop.

Minder rooskleurig
Voor Berkum verliep de hervatting van de competitie na de winterstop heel wat minder rooskleurig want tegen zowel CSV Apeldoorn en ACV werd er met drie goals verschil verloren. Beide keren wist de ploeg van coach Ten Berge zelf niet te scoren en die makke speelt het team al langer parten. Tegen vrijwel alle tegenstanders worden er wel mogelijkheden gecreëerd, en daar zijn af en toe levensgrote kansen bij, maar de afronding blijkt te vaak een probleem. De Zwollenaren zijn daardoor op de ranglijst onder de ‘nacompetitiestreep’ gezakt met 15 punten uit net zoveel wedstrijden. Go-Ahead Kampen is daar met de remise bij VVOG van vorige week net één punt boven gekropen, zodat er voor beide teams zaterdag veel op het spel staat. “Ik verwacht twee ploegen die er in ieder geval vol op zullen klappen. We hebben vaak laten zien dat wij in balbezit goed kunnen spelen maar als we die bal niet hebben zullen we het nu beter neer moeten zetten,” kondigt Ten Berge aan.

De altijd sfeervolle streekderby tussen Go-Ahead Kampen en Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld, die op Sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg in Kampen om 15.00 uur laat aftrappen.

Artikel delen:

Reageer