Open dialoog levert Zwolle lof ondernemers op

Zwolle – Zorg als gemeente voor een open dialoog met je ondernemers. Onder meer door gemeentelijke accounthouders die meedenken en bedrijven verder helpen. Dat is, in kort bestek, de gewaardeerde aanpak waarmee Zwolle volgens het midden- en kleinbedrijf in de Overijsselse hoofdstad scoort. Zwolle kreeg donderdag 30 januari van MKB Nederland de titel ‘mkb-vriendelijkste stad van Nederland’ (categorie grote steden) uitgereikt.

 

uitreikingmkbonderscheiding.jpg 

 

Zwolle doet het economisch goed. De stad en de regio Zwolle staan al jaren in de nationale top waar het gaat om economische kracht. Dat blijkt uit breed opgezette onderzoeken van bijvoorbeeld Bureau Louter, en dat vinden ook de ondernemers zélf. MKB Nederland vroeg ruim 18 duizend ondernemers naar hun ervaringen met de lokale overheid. Zwolle kwam daar als best gewaardeerde stad uit naar voren. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft de onderscheiding deze week in ontvangst genomen uit handen van voorzitter Michaël van Straalen van MKB Nederland.

 

Sterk

Burgemeester Meijer en wethouder Economische Zaken René de Heer hechten waarde aan de onderscheiding. “We maken ons in Zwolle sterk voor onze ondernemers. Niet alleen onze medewerkers, ook het college laat zich regelmatig bijpraten op onze bedrijventerreinen. Dan zie je wat de ondernemers letterlijk en figuurlijk voor werk verzetten. En hoe we dat als overheid ondersteunen. Het maakt beeldend dat we elkaar nodig hebben om Zwolle en de regio economische aan kop te houden.”

 

Constructief

De Heer: “Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren wel gehoord van ondernemers dat we de zaken goed aanpakken. Trouwens ook wat nog beter kan. Dat hoort ook bij de constructieve relatie die we hebben met onze bedrijven. Toch komt de MKB-onderscheiding als een – aangename – verrassing: het is een motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg. Ik denk dat we als stad nog veel meer kunnen bereiken.” 

 

Internationaal

De klantgerichte aanpak van Zwolle heeft niet alleen gezorgd voor uitgesproken waardering door ondernemers met middelgroot of wat kleiner bedrijf. Ook grote (internationale) bedrijven als IKEA, Hornbach en Wehkamp.nl bouwen nieuw in de Overijsselse hoofdstad.

Artikel delen:

Reageer