Opening expositie “Vriendschap Verwondert”

Zwolle – Donderdagavond, op nationale gedichtendag, werd de tentoonstelling "Vriendschap Verwondert" geopend in de Bibliotheek Zwolle Centrum. Bij de opening werd ook bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de foto- en poëziewedstrijd. Het winnend gedicht is van Hein van der Schoot en de winnende foto van Sandra Jongen.

foto_sandra_jongen.jpg 

De werkgroep ‘Vriendschap Zwolle’ had in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle een wedstrijd uitgeschreven voor iedereen die graag fotografeert en/of gedichten schrijft. Alle inzendingen worden geëxposeerd in de Bibliotheek Zwolle Centrum. De eerste prijs bestaat uit een lunch voor twee personen bij ‘De Stadsgenoot’.

voordat ik verdwijn

 

voordat ik verdwijn, zei ze

is alles verdwenen 

en als ik dan verdwijn

verdwijnt er niets

 

we waren eekhoorntjes

raapten nieuwe stoelen

en zagen buren ter kerke gaan

 

weet je, zei ze, wist je dat

en ik wist dat het verleden

aan tafel zat

 

het vijf-pits-gasfornuis fonkelde in

de late herfstzon bescheen

vingerafdrukken op het wijnglas

 

ik ben gekomen om te zeggen, zei ze

en ik wist dat ze zou zeggen

dat ze weg zou gaan

 

Hein van der Schoot

Sinds 2011 werkt GroenLinks Zwolle met jaarthema’s. Het jaarthema 2013-14 is ‘Vriendschap Zwolle’. Fractievoorzitter Rana Berends over het jaarthema: ‘De politiek’ heeft de mond vol van begrippen als emancipatie, integratie en participatie. Ook GroenLinks heeft hier idealistische gedachten bij. Vriendschap maakt deze idealen een stuk vanzelfsprekender in de uitvoering. Maar is ‘de politiek’ in staat om vriendschap tussen burgers te bevorderen? Hoe verhoudt vriendschap zich tot de politieke realiteit, hoe kan dit tamelijk filosofische begrip praktisch handen en voeten krijgen? Deze vragen zijn heel belangrijk in een samenleving waar de overheid veel verwacht van de zelfredzaamheid van burgers. Het zou mooi zijn als we met dit themajaar meer duidelijkheid krijgen over deze wezenlijke vragen. Ons doel is in elk geval de mensen in Zwolle nog meer met elkaar te verbinden voor een sociale samenleving. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Prijswinnaars, gefeliciteerd! En veel dank aan iedereen die ingezonden heeft, want jullie hebben allemaal bijgedragen aan een hartverwarmende tentoonstelling in de Bibliotheek Zwolle Centrum. Nog tot en met 1 maart 2014 te zien tijdens openingsuren van Bibliotheek Zwolle Centrum.


    ⚠️ Meld

Reageer