Zwolse scholen hebben “HOGE NOOD!”

Zwolle – Dit jaar vindt, voor de derde keer op rij, het scholierenmuziekfestival "HOGE NOOD!" plaats. Dit muziekfestival wordt georganiseerd door het Meander College, het Thomas a Kempis College, het Gymnasium Celeanum, het Greijdanus en de Van der Capellen SG Zwolle. Deze middelbare scholen kennen allemaal een actieve muziekcultuur.

Met het festival willen de muziekdocenten aan hun leerlingen een unieke ervaring meegeven. Leerlingen van alle Zwolse middelbare scholen zijn uitgenodigd om mee te doen.

Het festival begint met het instuderen van een gezamenlijk stuk, daarnaast worden er ook workshops gegeven. Trompettist Peter van Soest (De Dijk) en trombonist Bert Pfeiffer (o.a. JazzArt) zullen aan de workshops hun medewerking verlenen. 

De collectieve aftrap met meer dan 300 jonge muzikanten zal om 11.15 uur plaatsvinden in de aula van het Meander College. Aansluitend worden er op twee podia optredens verzorgd door de diverse ensembles van de scholen: bigbands, koren, orkesten en solisten staan geprogrammeerd.

“HOGE NOOD!” vindt op zaterdag 8 februari plaats op het Meander College, Zwolle. De toegang is gratis en het programma duurt van 11.15 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie vindt u op www.facebook.com/HOGENOOD038

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @Tsja: juist niet. De nood in het huidige culturele landschap is hoog met het verdwijnen van muziekscholen en alle andere onzalige bezuinigingen op kunst en cultuur. Deze naam zet aan tot nadenken 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer