Ontwikkelingslanden krijgen hulp Windesheim

Zwolle – Tweedejaars Windesheimstudenten van de opleiding Business IT and Management (BIM) ontwikkelen prototypes voor overheidsdiensten en zorgdiensten in Rwanda en Burundi. Hierdoor maken de betrokken bedrijven uit deze ontwikkelingslanden kennis met de nieuwste concepten en technieken om hun ambities waar te maken.

Het project is opgezet in samenwerking met IT-bedrijf Be Informed uit Apeldoorn en non-profit organisatie PUM uit Den Haag. Vrijdag 31 januari presenteren de studenten de door hen ontwikkelde proof of concepts. Hiermee geven ze een indruk van de mogelijkheden die het softwareplatform biedt aan de bedrijven uit Rwanda en Burundi.

Een delegatie van de betrokken bedrijven uit Rwanda en Burundi is vrijdag bij de presentaties aanwezig. Zij krijgen naast deze presentaties ook een introductie in het begrip Serious Gaming en eLearning door dr. Alma Schaafstal, hogeschoolhoofddocent Serious Gaming bij Windesheim. Het ontwikkelen van een goed softwareplatform is stap één, maar het juiste gebruik ervan is zeker zo belangrijk.

Artikel delen:

Reageer