Berkum onderuit bij Go-Ahead Kampen

Zwolle – VV Berkum heeft zichzelf verder in de problemen gebracht door met 2-1 te verliezen bij streekgenoot Go-Ahead Kampen. De stroef gestarte Zwollenaren hadden in de tweede helft het betere van het spel maar strandden keer op keer als het 16-metergebied was bereikt. 

“We hadden hier op zijn minst een punt verdiend,” vond de teleurgestelde Berkum-coach Roeland ten Berge. “We hebben zeker in de eerste 30 minuten van de tweede helft de wedstrijd onder controle gehad maar op de één of andere manier lukt het dan toch niet om wat af te dwingen.”

 

Feller
Go-Ahead kwam feller en op het oog gedrevener uit de startblokken dan de bezoekers die in de openingsfase vaak een wat laconieke indruk maakten. De razendsnelle vleugelspitsen Hussein Raza en Madih Doufikar stelden de Berkum-defensie voor de nodige problemen maar keeper Mathijs Bouwhuis bracht een aantal keren goed redding. In de 25eminuut liep een nieuwe uitval echter minder gelukkig af voor Berkum toen Doufikar de bal op eigen helft te pakken kreeg. De rechtsbuiten kon daarna over driekwart van het veld oprukken waarbij hij iedereen in de Zwolse verdediging te snel én te slim af was. De topscorer van Go-Ahead maakte het karwei vakkundig af door in de hoek achter keeper Bouwhuis te schieten: 1-0.

In het laatste kwartier voor rust herstelde Berkum zich wat. Middenvelder Ruud Wellenberg vuurde een aantal afstandsschoten af maar het eerste werd fraai uit de hoek getikt door doelman Jasper Fix van Go-Ahead en een volgende poging belandde net naast het doel. Even later had Yassine Assa wél succes toen zijn schot met een fraaie krul in het Kamper doel verdween en de 1-1 tussenstand een feit was.

Oud probleem
Berkum zette na de hervatting verder aan en was lange tijd de bovenliggende ploeg. De Zwollenaren hielden echter last van een oud probleem, namelijk het niet kunnen omzetten van voetbaltechnisch aardige acties in echt grote kansen en dus in goals. Inzetten van onder meer Wellenberg en Assa misten het doel of waren te zwak om keeper Fix echt in problemen te brengen en ook de spitsen Chris van der Meulen en Karim Chengachi konden het verschil niet maken. Aan de andere kant bleef Go-Ahead gevaarlijk met uitvallen via vooral Rasa en Doufikar maar keeper Bouwhuis wist die onschadelijk te maken met een aantal goede reddingen.

Ruim 10 minuten voor het eindsignaal ging Berkum echter opnieuw de bietenbrug op en dat kwam, net als in een aantal eerdere wedstrijden, voort uit een corner. De hoekschop belandde bij de vrij staande aanvoerder Jurrian Zandbergen die Go-Ahead koppend aan een 2-1 voorsprong hielp. Een slotoffensief van Berkum was daarna niet voldoende om alsnog een puntje te pakken, zodat de Zwollenaren nu al voor de derde op rij als verliezers van het veld stapten. Omdat de concurrentie ook punten liet liggen is de schade op de ranglijst van de Hoofdklasse C nu nog niet rampzalig maar Berkum zal hard moeten werken om uit de gevarenzone te komen.

Volgende week staat er voor Berkum een duel in de strijd om de Districtsbeker Oost op het programma. De Zwollenaren moeten dan hun zelfvertrouwen opvijzelen in een uitwedstrijd tegen zondagtweedeklasser Voorwaarts Twello.

Go-Ahead Kampen — Berkum, 1 februari 2014

Eindstand: 2-1 (1-1)

 

Doelpunten: 25. Madih Doufikar (1-0), 40. Yassine Assa (1-1), 79. Jurrian Zandbergen (2-1)
Gele kaarten: Kees Dorgelo (Berkum), Nick Bakker (Go-Ahead Kampen)

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen: